STEFANOVIĆ I AMBASADOR ŠPANIJE: Nezavisnost KiM protiv međunarodnog prava

Tanjug

23. 11. 2020. u 17:01

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Španije Raulom Bartolomeom Molinom, koji je istakao stav španske strane da je jednostrano proglašenje nezavisnosti takozvanog Kosova protiv međunarodnog prava.

СТЕФАНОВИЋ И АМБАСАДОР ШПАНИЈЕ: Независност КиМ против међународног права

Foto: Tanjug

Ministar Stefanović zahvalio je za principijelan stav Kraljevine Španije po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, što predstavlja pokazatelj doslednosti u poštovanju suverenosti drugih država.

On je naglasio da Srbija snažno podržava teritorijalni integritet Španije i ukazao na iskreno prijateljstvo naših država i naroda, saopštilo je Ministarstvo.

Ministar odbrane istakao je i značaj zajedničkog učešća u multinacionalnim operacijama, posebno zajedničkog angažmana u UN misiji UNIFIL u Libanu.

Ambasador Molina je izneo stav španske strane da je jednostrano proglašenje nezavisnosti takozvanog Kosova protiv međunarodnog prava i da podržava angažovanje UNMIK i KFOR na stabilizaciji situacije na Kosovu i Metohiji, kao delu Republike Srbije.

Ambasador je naglasio interes španske strane za dalji razvoj vojno-vojne saradnje, kroz zajedničko učešće u multinacionalnim operacijama i saradnju u oblasti ABHO, kao i uspostavljanje vojnotehničke saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Pohvalio je profesionalni odnos pripadnika Vojske Srbije koji se angažuju u okviru španskog kontingenta u Sektoru Istok u misiji UNIFIL u Libanu.

Ambasador Molina čestitao je ministru Stefanoviću imenovanje na novu dužnost i poželeo uspeh u daljem radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili