VI STE DOSTOJNI NASLEDNICI KOLUBARSKIH JUNAKA: Predsednik Vučić čestitao pripadnicima Kopnene vojske njihov dan (FOTO)

Novosti online

16. 11. 2020. u 10:31

ВИ СТЕ ДОСТОЈНИ НАСЛЕДНИЦИ КОЛУБАРСКИХ ЈУНАКА: Председник Вучић честитао припадницима Копнене војске њихов дан (ФОТО)

Foto: Instagram

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas svim pripadnicima Kopnene vojske njihov dan - 16. novembar.

Predsednikova čestitka srpskim vojnicima je objavljena na instagram profilu "budućnost Srbije", uz sledeću poruku:

- Nastavljajući tradiciju srpske vojske dugu više od jednog veka, uprkos složenim uslovima u kojima radite, zahvaljujući vašoj stručnosti, odgovornosti i profesionalizmu čuvate ugled Vojske Srbije i svakodnevno pokazujete da ste dostojni naslednici kolubarskih junaka.

Kopnena vojska je najbrojniji i najopremljeniji vid Vojske Srbije. NJena organizacija, sastav, oružje i oprema prilagođeni su dodeljenim misijama i zadacima Vojske Srbije, pre svega za dejstva na kopnu.

U dugoj i slavnoj istoriji našeg naroda, između mnogih bitaka, izuzetno značajno mesto pripada Kolubarskoj bici. Početak bitke, 16. novembar, obeležava se kao Dan vida Kopnene vojske i Dan roda pešadije.

Komandant Kopnene vojske je general-potpukovnik Milosav Simović, a sedište komande je u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (115)

Željko

16.11.2020. 10:54

U dugoj i burnoj srpskoj istoriji mnogi zavojevači su pokušavali da nam otmu našu slobodu. Vojska Srbije je uvek bila na visini zadatka, požrtvovano braneći narod i državu.

dendzi88

16.11.2020. 12:11

Свим припадницима Копнене војске честитам данашњи дан, јер они су достојни и прави наследници колубарских јунака.

Dejan Miljakovac

16.11.2020. 13:50

Od vojske na izdisaju naša vojska transformisana je u vojnu jedinicu za ponos. Svega toga ne bi bilo da nije odgovornog i patriotskog vladanja njome.

Mily

16.11.2020. 14:01

Zahvaljujuci jakoj i stabilnoj vojsci koju imamo danas, nasa zemlja je nezavisna i suverena drzava, koja sama kroji svoju sudbinu. Cestitam svim pripadnicima Dan kopnene vojske i neka nas uvek ovako profesionalno i herojski cuvaju!

Kosta

16.11.2020. 14:08

Čestitke našoj vojsci na njihovom prazniku! Kopnena vojska nastavlja da neguje tradicije slavnih srpski vojski koje su u prošlosti branile Srbiju. Nadamo se da ova naša vojska neće imati priliku da pokazuje svoje sposobnosti, da nikada više neće biti rata na ovim prostorima.

Aco

16.11.2020. 14:09

Drzava svakodnevno ulaze u nasu vojsku i njenu lepotu i spremnost svaki dan vidimo ,budimo ponosni sto nas cuvaju i sto se osecamo bezbedno u svakom pogledu

uros

16.11.2020. 16:43

Dan Kopnene vojske slave brojni naši vojnici, čestitam im praznik. Moderna i jaka vojska garantuje bezbednost i sigurnost svih građana! Srbija se ponosi na vojsku koju ima!