SRAMNI ZAHTEVI ALBANACA: Traže od suda da sasluša Dačića, žele Srbe na optuženičkim klupama

Tanjug

14. 11. 2020. u 18:55

SEKRETAR Socijaldemokratske inicijative NISMA Biljal Šerifi zatražio je danas od predsednice Specijalnog suda Ekaterine Trendafilove da razjasni da li se pripremaju optužnice protiv srpskih predstavnika, te zatražio da taj sud sasluša i predsednika Skupštine Srbije Ivicu Dačića, prenosi Koha.

СРАМНИ ЗАХТЕВИ АЛБАНАЦА: Траже од суда да саслуша Дачића, желе Србе на оптуженичким клупама

Nikola Skenderija

Šerifi je na konfrenciji za novnare ocenio da bi Specijalni sud trebalo da sasluša i druge srpske zvaničnike, među kojima i Radomira Markovića.

- Na osnovu izjave Ekaterine Trendafilove koja je rekla da će svako ko je počinio zločine odgovarati, NISMA traži od tužilaštva da razjasni da li je postojala saradnja sa Specijalizovanim većima - naveo je Šerifi i upitao je i koliko je dosijea tužilaštvo poslalo kancelarijama Specijalnog suda, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je rekao, NISMA traži od Trendafilove da razjasni da li pripremaju optužnice protiv srpskih predstavnika, jer su izjavili da će tretirati zločina bez razlike.

- Zahtevamo dela, a ne samo reči, ako njihove namere nisu samo propaganda - dodao je Šerifi.

Lider NISMA Fatmir Limaj bio je među visokim ličnostima OVK pomenutim u optužnici za ratne zločine protiv lidera OVK Hašima Tačija, Kadri Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati