POTRČALA PRED RUDU: Zorana Mihajlović čestitala Bajdenu pobedu

Tanjug

07. 11. 2020. u 21:28

MINISTARKA rudarstva i energetike Zorana Mihajlović čestitala je Džozefu Bajdenu pobedu proglašenu od strane pojedinih medija na predsedničkim izborima u Americi.

ПОТРЧАЛА ПРЕД РУДУ: Зорана Михајловић честитала Бајдену победу

Zorana Mihajlović

Iako su i Tramp i Bajden proglasili pobedu Zorana Mihajlović rešila je da čestitke uputi kandidatu Demokrata. Takođe, ministarka je očigledno sama odlučila kada treba da se čestita pobedniku predsedničih izbora u SAD, jer je do sada nije bila praksa da čestitke upućuju ministri već predsednik Srbije.

Dakle, Zorana MIhajlović ni po funkciji ne može u ime Srbije da upućuje ćestitke drugim predsednicima, te je očigledno ovo pokazatelj za koga je ministarka "navijala" na američkim izorima.

Ona je na svom Instagramu objavila fotografiju Bajdena i buduće potpredsednice SAD Kamale Heris, uz poruku u kojoj se navodi:

- Sjedinjene Američcke Države dobile su predsednika demokratu - Džoa Bajdena. I kao što je veliki Mahatma Gandi govorio: Duh demokratije ne može se nametnuti spolja. On mora izrasti iz unutrašnjosti naroda. Ali SAD je dobila i potpredsednicu. Jer, pobeda je ženskog roda! Važno je da u godinama koje posvećujemo borbi za rodnu ravnopravnost još jedna žena osvoji značajnu političku poziciju.

Mihajlovićeva je dodala da veruje da će Kamala Heris, kao prva potpredsednica u istoriji SAD, vođena demokratskim principima, doprineti boljem položaju žena.

- Jer, to je demokratija - ravnopravno društvo u kojem građanke i građani imaju jednake mogućnosti da ostvare ono što žele - poručila je Zorana Mihajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju