DAČIĆ: Imaćemo dobre odnose sa SAD ko god pobedi

Tanjug

06. 11. 2020. u 00:20

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ukoliko dođe do promene američke administracije, naći način da Srbija ima dobre odnose sa SAD.

ДАЧИЋ: Имаћемо добре односе са САД ко год победи

Ivica Dačić / Foto Tanjug

On je za televiziju Kopernikus rekao da nije na Srbiji da daje određene ocene kandidata, ali da je nesumnjivo Trampova administracija imala pozitivniji odnos.

- Bez obzira ko bude predsednik, Srbija će nastaviti da ima dobre odnose sa Amerikom. Bajden se više puta sretao i sa predsednikom Vučićem, tri puta je dolazio ovde u posetu - poručio je Dačić.

Upitan da li Vašingtonski sporazum ostaje ako pobedi Džozef Bajden na predsedničkim izborima u SAD, Dačić je rekao da su SAD za Srbiju strateški partner i da je taj sporazum Srbija potpisala bez obzira na to ko je predsednik SAD.

Komentarišići otužnice protiv visokih funkcionera bivše OVK, Dačić je rekao da Srbija može samo da pozdravi to što je sud počeo da radi na obavezi koju ima - da sudi za zločine koje je OVK počinila nad Srbima.

On je rekao da su u poslednjih godinu dana bili veliki pritisci iz Prištine da se ukine taj sud i da se vrati iz Haga u Prištinu, dok je Srbija, prema njegovoj oceni, bila konstruktiva u istrazi ratnih zločina, bez obzira na to ko ih je počinio.

Dačić je rekao da na Kosovu i Metohiji postoji pet grobnica na koje ukazuju istražni organi iz centralne Srbije, ali da na to niko ne reaguje.

- Zločini nad Srbima treba da budu kažnjeni. Mi ne treba da likujemo, već da ostavimo tužilaštvu i sudu da rade svoj posao - poručio je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)