TERORISTA OVK SE IZJASNIO O KRIVICI: Evo šta je Mustafa rekao pred sudom

Tanjug

28. 10. 2020. u 16:28

ТЕРОРИСТА ОВК СЕ ИЗЈАСНИО О КРИВИЦИ: Ево шта је Мустафа рекао пред судом

Foto: Printskrin

NEKADAŠNJI komadant tzv.OVK Saljih Mustafa negirao je danas krivicu po svim tačkama optužnice Specijalizovanog tužilaštva Kosova koje ga terete za niz ratnih zločina nad sprskim civilima od 1. do 19. aprila 1999. godine u mestu Zlaš na Kosovu i Metohiji.

- Izjašnjavam se da nisam kriv - rekao je Mustafa, nakon što se prethodno obratio sudu govoreći o svom moralu, borbi za slobodu OVK i apelujući na Specijalizovana veća da ne podležu pritiscima.

U potvrđenoj optužnici protiv Mustafe se tvrdi da je on odgovoran za krivična dela proizvoljnog lišavanja slobode, surovog postupanja i mučenja izvršena nad najmanje šest lica u periodu približno od 1. aprila 1999. do 19. aprila 1999. na imanju u mestu Zlaš na Kosovu koje je služilo kao zatvor.

Dalje se navodi da je jedan zatvorenik ubijen na toj lokaciji u periodu približno od 19. aprila 1999. do kraja aprila 1999.

Mustafa, zvani komadant Calji (48) uhapšen je i izručen Hagu 24. septembra, po nalogu sudije za prehodni postupak, nakon potvrđivanja optužnice.

NJemu je određen pritvor u kojem bi trebalo da bude do početka suđenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)