PETAR PETKOVIĆ: Borislav Stefanović je jedan od glavnih aktera prljave kampanje za uspehe Srbije u borbi za KiM

D. Z.

17. 10. 2020. u 14:25

BORKO, nekadašnji Borislav, Stefanović jedan je od glavnih aktera prljave kampanje koja sve uspehe Srbije u borbi za Kosovo i Metohiju treba da obezvredi i predstavi kao neuspehe.

ПЕТАР ПЕТКОВИЋ: Борислав Стефановић је један од главних актера прљаве кампање за успехе Србије у борби за КиМ

Foto: Tanjug

To bi se moglo tolerisati da je Stefanović neobavešten čovek i da to čini iz neznanja, ali njegovi motivi su nesumnjivo maliciozni, i glavni cilj mu je da u javnosti proizvede osećaj prezasićenja pitanjem Kosova i Metohije i stvaranje atmosfere defetizma, a konsekventno i odustajanje srpskog naroda od borbe za svoju južnu pokrajinu.

Ovo se između ostalog navodi u saopštenju direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića. On ističe da je “najnoviji Stefanovićev napad na vašingtonski sporazum o ekonomskoj normalizaciji upravo tipičan primer sprovođenja orkestrirane kampanje protiv aranžmana koji će, između ostalog, Srbiji doneti važne infrastrukturne projekte" ali je to, kako navodi dalje usaopštenju direktor Petković - napad na činjenicu da je tim dokumentom izbegnuto ulaženje u pitanje statusa naše južne pokrajine.

- Evidentan srpski diplomatski uspeh, da stvar bude gora, napada direktni saučesnik u donošenju katastrofalnih sporazuma sa Prištinom (lične karte, carinski pečat, priznavanje univerzitetskih diploma) kojima su potpuno zanemareni interesi Srbije i srpskog naroda.Stefanović našu borbu za Kosovo i Metohiju napada u ime onih međunarodnih krugova kojima smeta činjenica da Srbija u borbi za svoju južnu pokrajinu pokazuje novu odlučnost i postiže rezultate - dodaje dalje Petkvić.

On ističe da “naša javnost mora biti svesna ove prljave kampanje, jer ona će se intenzivirati uporedo sa svakim novim korakom u dijalogu Beograda i Prištine, odnosno sa svakim novim korakom koji bi nas vodio u pravcu zadovoljenja naših državnih i nacionalnih interesa."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna