VUČIĆ OCENIO: Zabrana ulaska Šarčevića na Kosovo - znak slabosti Prištine

Tanjug

01. 10. 2020. u 09:35

ВУЧИЋ ОЦЕНИО: Забрана уласка Шарчевића на Косово - знак слабости Приштине

Foto: Printscreen

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je zabrana ulaska na Kosovo ministru obrazovanja Mladenu Šarčeviću samo znak slabosti Prištine.

- To je uvek znak slabosti kada nekome pokušavate da zabranite da uđe na neku teritoriju, zato što imate svoje partijske, političke probleme - rekao je Vučić na pitanje o potezu Prištine.

On je kazao da to govori o njima, ali je problem, ističe, to što kod njih politička nervoza stalno traje, stalno je nekome mnogo teško, postoje međusobni sukobi.

Ističe i da nisu time naštetili našim školama na Kosovu.

- Mi finansiramo naše škole na KiM, plaćamo visoke plate za naše nastavnike i nastavićemo to da radimo u budućosti - rekao je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (29)

Dalibor

01.10.2020. 09:50

Pristina vidi da polako gubi pa se sluzi svim i svacim ali nece ni to dugo da traje, nasa vlada radi odlicno posao I nadamo se da ce uskoro biti reseno pitanje oko kosova.

Filip

01.10.2020. 12:48

Priština nije dorasla situaciji, ne shvata da svojim postupcima samo otežava svoju situaciju i pokazuje svetu da nije za normalizaciju odnosa, a ona pre svega znači slobodu kretanja za sve.

branko

02.10.2020. 11:12

Nije slabost Prištine. Mi smo kratkovidi ili maloumni. Da li ja smem bratu da zabranim da uđe u roditeljsku kuću ukoliko se ne osećam dovoljno snažnim. Razmislite!!!

Varto Marx

02.10.2020. 15:07

Ne gospodine Vucicu to nije slabost Pristine. Tu slabost je ima Srpska vlada. Da Srbin nemoze da udje u svoju svijetinju tu odgovornost snosite vi iz Srpske vlade. Budimo realni i priznajemo svoje greske. Da Srpske vlade nisu tako velike greske pravili, danas nebi Srbija bila u ovakvoj teskoj situaciji i neizvesnoj situaciji.