NOVOSADSKI NAPREDNjACI ODGOVORILI: Niko nije hapsio Novakovića i ekipu, nisu imali lične karte dok su lepili plakate!

Novosti online

25. 09. 2020. u 14:12

НОВОСАДСКИ  НАПРЕДЊАЦИ ОДГОВОРИЛИ: Нико није хапсио Новаковића и екипу, нису имали личне карте док су лепили плакате!

Foto: Ž. Knežević

NOVOSADSKI naprednjaci reagovali su na optužbe Borislava Novakovića iz Narodne stranke jer kako se navodi u saopštenu čoveku koji svakog dana očekuje presudu za krivična dela koja je počinio 2011 i 2012. godine, razumljivo je da se iz straha pričinjavaju razne stvari.

- Među lažima koje je Novaković danas izgovorio nalazi se i ona da je Novi Sad uvršten na samo njemu znanu mapu, kako kaže „najznačajnijih čvorišta za pranje novca u regionu“ Srpska napredna stranka podseća lažova Boru Solunca da se Novi Sad i Srbija zahvaljujući Srpskoj naprednoj stranci nalaze na nekim drugim mapama, poput one sa državama i gradovima sa najsigurnijim ulaganjima novca. Što se tiče prljavog novca koji spominje, protiv Novakovića i još nekolilo saučesnika i partijskih prijatelja vodi se krivični postupak koji se bliži kraju. To je razlog svakodnevnog zapomagana marksiste i kriminalca, koji želi da skrene pažnju sa svojih nedela i kriminala stranke u kojoj je bio visoko kotiran ali i koalicije u kjoj se sada nalazi, a u tu je među vođama bande. Kriminal je Novakovićev način života izvor prihoda, a vremenom je posatao i imidž. Ceo jedan period novije srpske istorije neposredno posle 5.oktobra, na žalost ostaće zabeležen crnim slovima zbog kriminalnih privatizacija, otimačine, političkih ubistava. Borislav Novaković je bio i ostao deo tog sistema i ma koliko želeo ta mrlja će ga pratiti tokom celog života – navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, je odogavarjući na Novakovićeve optužbe i dela opozicije odgovorio da lažnim vestima pokušavaju da isprovociraju.

- Prvo se pojavila vest da je bila neka masovna tuča, a nikakve masovne tuče nije bilo. Hoću da kažem da slika nikada nije crno bela i nema crno bela slika. Ako policija ne radi svoj posao što ga ne radi, s druge strane ako policija radi svoj posao što radi. Hoću da kažem da niko nije priveden zbog lepljenja plakata, niko nije lišen slobode, niko nije zadržan. Policija je legitimisala lice, kao što je legitimisala sto puta članove i Srpske napredne stranke kada su u noćnim satima lepili. I to bilo ko neće da potvrdi taj laže - izričit je Vučević i dodao:

Koriste svaku situaciju da prave tenziju

- To je posao policije. I tu dolazimo do suštine, gospodin Novaković i još par njih nisu imali lične karte kod sebe i policija je tražila da se identifikuju. I to su iskoristili. Vidite, odmah Bojan Pajtić ko vampir dolazi, novinari , neke televizije... Niko nije priveden i znate koliko policiju briga šta se lepi. Pošto sam ja bio na plakatima, neka lepe, nemam problem s tim. Ružno je što lepe na gradsku kuću. Oni su nervozni jer su neki sudski postupci pri kraju i zato se pravi tenzija. Da razjasnim nije policija sprečavala lepljenje plakata, nego oni nisu imali lične karte - kaže Vučević i nastavlja:

- Za razliku od njih ja moram nosim lične karte, kao što nai roditelji moraju da ih nose , kao i svi građani i Novog Sada i Srbije moraju da nose lične karte jer je to zakonska obaveza. Možda ti opozicioni političari smatraju da njih niko ne sme da legitimiše, niti da ga pita za ličnu kartu, a to dovodi do urušavanja pravnog sistema. Neka lepe sve plakate gde god hoće, neka lupetaju, to je njihovo pravo, to je demokratija . Moje je da odgovorim njihovo je da napadaju, ali svi moramo da poštujemo zakon! A što ne nose lične karte, i šta je problem ako im policija traži lične karte! Inače policija je otišla, a oni su nastavili da lepe. Ništa im policija nije oduzela ni četku, ni lepak, ni plakate. Ništa! Ali njima treba da ispadnu žrtve. Ali nisam ih čuo da su bili letos optužili aktiviste stranke Vuka Jeremića kada su pokušali da zapale gradsku kuću. Isti taj Novaković i njegov pajtos koji radi u vodovodu i kanalizaciji ali i mnogi koji i dalje rade u javnim preduzećima nisu tada ništa osudili. Svi i dalje rade u javnom sektoru, a drže predavanja. Kako nisu osudili kada su pokušali da zapale naše stranačke prostorije. Više ne mogu ni da stignem da odgovorim na sve laži. Moj apel policiji samo puste neka nastave da lepe plakate, samo neka ne vređaju na verskoj rasnoj i nacionalno pripadnosti - rekao je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)