ZUKORLIĆ: Učešće u vlasti uz ministarsko mesto

Tanjug

12. 09. 2020. u 23:59 >> 23:38

ЗУКОРЛИЋ: Учешће у власти уз министарско место

Foto: Tanjug

LIDER i poslanik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić izjavio je da bi njegova stranka bila deo vladajuće koalicije, ali i da se ministarsko mesto u tom slučaju podrazumeva.

"Mi preferiramo saradnju i u tom slučaju bi bili deo vladajuće većine. Ali smo jasno kazali da i mi želimo ozbiljno ucešce u vlasti, a ako ne nećemo ucestvovati u vadi i bićemo ozbiljna opozicija", rekao je Zukorlić za list Danas.

Zukorlić nije precizirao na koje ministarsko mesto misli.

"To se jednostrano ne definiše, ali u svakom slučaju ministarstvo sa čije pozicije ćemo moći bar jedan značajan deo naših politickih ciljeva ostvariti, odnosno odgovoriti pozitivno biračima. Koji je smisao ucešca u Vladi ako nemate kapaciteta da ostvarujete partijski izborni program", rekao je Zukorlić.

Upitan da li bi tražio ministarsko mesto baš za sebe, kaže da "ne preferira, ali i ne isključuje".

"Zavisi koje bismo ministarstvo dobili, jer za određeno ministarstvo morate imati određene kompetencije i sposobnost da taj posao obavljate. O tome ovisi i ta mogucnost mog ucešca i vladi", kazao je Zukorlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

BOGDAN

13.09.2020. 07:15

UVAZENOG MUFTIJU PREDLAZEM DA MU DRZAVA SRBIJA PONUDI AMBASADORSKU POZICIJU U NEKU MUSLIMANSKU DRZAVU I TO DA ON SAM IZABERE GDE BI PREDSTAVIJO SVOJU DRZAVU I SVOJ SRPSKI NAROD.DRUGU OPCIJU BI BILO AMBASADOR U SEDISTE UN VREME JE DA UVELICENI MUFTIJA PREDSTAVI SVOJU DRZAVU SRBIJU KOJI ON KAZE DA JE VOLI I DA JE SRPSKI PATRIOTA SPREMAN AKO TREBA DA DA SVOJ ZIVOT.AMBASADOR DA PREDSTAVI SVOJU DRZAVU I SVOJ NAROD NA NAJBOLJI NACIN KOJI ON MOZE.NEKA IZADE MALO IZ BEOGRADA I NEKA VIDI KAKO TRAVA RASTE U DRUGIM GRADOVIMA I DRUGIM MESTIMA.