VASILJEVIĆ: Komentar Zaharove je bio neprimeren, Lavrov se izvinio zbog njenog postupka

Tanjug

09. 09. 2020. u 10:53

SAVETNICA za medije predsednika Republike Suzana Vasiljević izjavila je danas da se ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izvinio predsedniku Aleksandru Vučiću zbog komentara portparolke ruskog MSP Marije Zaharove, koji je, kaže, bio neprimeren.

ВАСИЉЕВИЋ: Коментар Захарове је био непримерен, Лавров се извинио због њеног поступка

Foto: Tanjug

-Komentar Zaharove je bio neprimeren i nedostojan njene pozicije”-konstatovala je Vasiljević za TV Prvu.

Ona je rekla da je Vučić tokom boravka u Briselu razgovarao sa Lavrovim koji je, kaže, vrlo korektno objasnio i izvinio se za postupak svoje saradnice.

-Razgovarali su o bilateralim odnosima, o tome šta čeka Srbiju i Rusiju u budućnosti. Detalje razgovora ne mogu da kažem, jer sam čula samo predsednikove odgovore, ali sve što smo mogli da kažemo, napisali smo u saopštenju koje je prosleđeno medijima”-rekla je Vasiljević.

Zaharova je na svom Fejsbuk nalogu neprimernom fotografijom scene iz filma "Niske strasti", na kojoj glumica Šeron Stoun visoko prekršta noge, "prokomentarisala" susret srpskog i američkog lidera.

-Ako ste pozvani u Belu kuću, a stolica je postavljena kao da ste na ispitivanju, sedite kao na fotografiji br. 2. Ko god da si. Veruj-napisala je portparolka ruske diplomatije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)