ĐURIĆ SA ČEN BO: O toku dijaloga Beograda i Prištine

Tanjug

08. 09. 2020. u 22:07

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo, koju je informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine.

ЂУРИЋ СА ЧЕН БО: О току дијалога Београда и Приштине

Foto: Tanjug

 Đurić je izrazio uverenje da će Kina, u duhu čeličnog i bezbroj puta potvrđenog prijateljstva dve države i naroda, nastaviti da pruža aktivnu međunarodnu podršku Srbiji, saopšteno je iz Kancelarije za KiM Vlade Srbije.

Srbija će i nadalje dosledno poštovati politiku jedne Kine i njen spoljnopolitički kurs usmeren ka stvaranju zajednice za budućnost čovečanstva, rekao je Đurić i dodao da nema tih pritisaka pod kojima će Srbija odustati od podrške svojim dokazanim prijateljima.

Đurić je izrazio uverenje da će bliski odnosi predsednika Vučića i Si Đinpinga nastaviti da budu važan zamajac unapređenja srpsko-kineskih odnosa.

Srbija je, prema Đurićevim rečima, počastvovana činjenicom da je Kina tretira kao pouzdanog prijatelja, za šta zahvalnost duguje i ambasadorki Čen Bo, koja je u teškim trenucima za Srbiju ličnim primerom pokazala šta znači istinsko prijateljstvo pružanjem najnesebičnijeg doprinosa jačanju kapaciteta Srbije za borbu sa epidemijom korona virus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri