GRADSKA IZBORNA KOMISIJA ŠAPCA: Repriza glasanja u Ševaricama

A. D.

06. 09. 2020. u 23:15

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА ШАПЦА: Реприза гласања у Шеварицама

Foto: A. Delić

GRADSKA izborna komisija u Šapcu donela je večeras odluku da se ponovi glasanje u selu Ševarice, a ovo se dogodilo dan nakon ponavljanja izbora na 27 biračkih mesta, na kojima je SNS potvrdila pobedu na junskim izborima.

Kako saznajemo, prigovori su podneti na izborni proces na ukupno 20 birališta - Mala Vranjska, Jelenča, Cerovac, Žabar, Ševarice, Tabanović, oba brališta u MZ Kamičak, Donji šor, Sinošević, Petkovica, Bela Reka, Orid, Lipolist, Mišar, Maovi, Šipurske livade, Preki šor, Majur, Donji šor.

Kakvu god da odluku donese šabački GIK narednh dana, konačnu reč o tome daće Upravni sud Srbije, kao i u junu kada je, od predstavnika liste trenutnog gradonačelnika Nebojše Zelenovića, stigao zahtev o ponavljanju izbora na svih 100 birališta. Ipak, ovo će dodatno prolongirati kraj izbornog procesa u Šapcu.

Novi raspored snaga u budućem šabačkom parlamentu, nakon subotnje reprize je takav da SNS sa 36 od 69 odbornika može samostalno da formira vlast. ZZS Nebojše Zelenovića osvojila je 21, Zapadna Srbija 7, „Metla“ 2 mandata, „Prilika“, Ruska stranka i Evropska zelena partija po jedan mandat u skupštini grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)