GRADSKA IZBORNA KOMISIJA ŠAPCA: Repriza glasanja u Ševaricama

A. D.

06. 09. 2020. u 23:15

GRADSKA izborna komisija u Šapcu donela je večeras odluku da se ponovi glasanje u selu Ševarice, a ovo se dogodilo dan nakon ponavljanja izbora na 27 biračkih mesta, na kojima je SNS potvrdila pobedu na junskim izborima.

ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА ШАПЦА: Реприза гласања у Шеварицама

Foto: A. Delić

Kako saznajemo, prigovori su podneti na izborni proces na ukupno 20 birališta - Mala Vranjska, Jelenča, Cerovac, Žabar, Ševarice, Tabanović, oba brališta u MZ Kamičak, Donji šor, Sinošević, Petkovica, Bela Reka, Orid, Lipolist, Mišar, Maovi, Šipurske livade, Preki šor, Majur, Donji šor.

Kakvu god da odluku donese šabački GIK narednh dana, konačnu reč o tome daće Upravni sud Srbije, kao i u junu kada je, od predstavnika liste trenutnog gradonačelnika Nebojše Zelenovića, stigao zahtev o ponavljanju izbora na svih 100 birališta. Ipak, ovo će dodatno prolongirati kraj izbornog procesa u Šapcu.

Novi raspored snaga u budućem šabačkom parlamentu, nakon subotnje reprize je takav da SNS sa 36 od 69 odbornika može samostalno da formira vlast. ZZS Nebojše Zelenovića osvojila je 21, Zapadna Srbija 7, „Metla“ 2 mandata, „Prilika“, Ruska stranka i Evropska zelena partija po jedan mandat u skupštini grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna