NAKON PONOVLJENIH IZBORA U ŠAPCU: Zelenović opet traži ponavljanje, Darko Glišić objavio da je SNS osvojila 51 posto glasova

A. DELIĆ

06. 09. 2020. u 10:50

JOŠ aktuelni šabački gradonačelnik Nebojša Zelenović izjavio je noćas da niko sa sigurnošću ne može da kaže kakvi su rezultati ponovljenih izbora.

НАКОН ПОНОВЉЕНИХ ИЗБОРА У ШАПЦУ: Зеленовић опет тражи понављање, Дарко Глишић објавио да је СНС освојила 51 посто гласова

Foto: A. Delić

On je rekao da će njegova lista, zbog novog niza nepravilnosti, opet zatražiti ponavljanje izbora na svih 27 mesta u Šapcu.

Prethodno, predsednik IO SNS Darko Glišić proglasio je veliku pobedu SNS-a na lokalnim izborima u Šapcu. Iako je jedno biračko mesto, u trenutku obraćanja, još bilo u fazi brojanja, moglo se reći da je na izbore izašlo 16.167 građana, od čega je za SNS glasalo 8.155 ili 51 procenat.

-Ova pobeda dešava se u najgorim izbornim uslovima od kada postoji višeparlamentarni sistem – ocenio je Glišić. - Ovo su najgori mogući uslovi koji postoje. Našim članovima biračkih odbora nije dozvoljeno da priđu izbornom materijalu, da učestvuju u procesu, bili su šikanirani i maltretirani celi dan, pokušano je da im se sipa svašta u piće kako bi bili uspavani ili naterani da smi napuste biračko mesto.

Glišić je dodao da, bez obzira na eventualno ponavljanje izbora na još nekim biračkim mestima, neke stranke poput Zajedno za Srbiju, više nemaju političku budućnost i ne mogu nikad više da pobede jer su Šapčani videli kako se ponašaju.

-Neće se velikom vođi Dušanu Petroviću svideti ni ovi rezultati, pa mogu da očekujem da izbori opet budu poništeni kao i na onih 100 birališta u junu, kada nije bilo nijedne primedbe unete u zapisnik. Mi kad smo gubili izbore, mi smo ruku pružili onima koji su nas pobedili. Naravno da ovde ni ovako ubedljivu pobedu ovdašnji diktatori neće priznati. Ipak, volja građana je neupitna i to je definitivno i tu nema nikakve dileme – naglasio je Glišić.

U međuvremenu oglasio se i predsednik pokreta Zapadna Srbija Nemanja Pajić, koji je čestitao pobedu naprednjacima, ističući da je njegova politička opcija pokazala da je po snazi i dalje treća u gradu.

-Zanimljivi i komplikovani izbori i zbog pandemije koronavirusa i zbog mnogih tenzija, pokazali su da da smo mi kao Zapadna Srbija ostali treća snaga u gradu. Prepoznatljiva je sugrađanima naša politika jer se mi bavimo isključivo lokalnim temama, i praktično mi smo ponovili rezultat koji smo imali i pre 4 godine – rekao je Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (28)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave