PALMA: Vučić je i politički i ekonomski odbranio Srbiju

Novosti online

04. 09. 2020. u 19:35

PREDSEDNIK Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma o značajnom sastanku delegacija Beograda i Prištine u Beloj kući.

ПАЛМА: Вучић је и политички и економски одбранио Србију

Foto: Tanjug

- Od 1978. godine, kada je bivši jugoslovenski predsednik Josip Broz Tito posetio Vašington i sastao se sa tadašnjim američkim predsednikom Džimijem Karterom, danas potpisan ekonomski sporazum koji su potpisali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp jedan je od najvažnijih događaja u srpskoj istoriji - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Vučić je i politički i ekonomski odbranio Srbiju, koja danas ima najbolje odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama od Tita. Srbija je nekada imala predstavnike koji su potpisivali sve što im se stavi na sto i nisu ni čitali dokumenta. Vučić je pročitao svaki zarez, a ne svako slovo i u krajnjem dokumentu nije se našla tačka o pokušaju, kako je bilo navedeno „međusobnog priznanja“, što je od suštinskog značaja za Srbiju. Sve tačke postignutog sporazuma su povoljne za Srbiju - rekao je Marković.

- Nije bilo lako odbraniti politički i ekonomski Srbiju u državi koja je među prvima priznala nezavisnost takozvanog Kosova i čija je bivša vlast sponzorisala kosovske Albance. Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp i njegova admimistracija, zahvaljujući Aleksandru Vučiću su shvatili na najposredniji način ko je ko između Beograda i Prištine. Veliki dan za Srbiju - poručio je predsednik Jedinstvene Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima