KO JE IVANKA TRAMP? Ima pristup poverljivim informacijama, a juče je prisustvovala razgovorima Beograda i Prištine

D. M.

04. 09. 2020. u 11:53

KĆERKA iz prvog braka Donalda Trampa, Ivanka Tramp, koja se u četvrtak iznenada priključila drugoj rundi razgovora Beograda i Prištine, osoba je od najvećeg poverenja američkog predsednika i ima veliki uticaj na kreiranje njegovih stavova posebno u spoljnoj politici.

КО ЈЕ ИВАНКА ТРАМП? Има приступ поверљивим информацијама, а јуче је присуствовала разговорима Београда и Приштине

Foto: EPA

Američki mediji pišu da ona ima pristup poverljivim informacija i nazivaju je "Trampovim očima i ušima".

Gotovo da nije bilo Trampove zvanične posete nekoj stranoj zemlji, a da u delegaciji nije bilo i Ivanke. Bila je sa američkim predsednikom prilikom posete Saudijskoj Arabiji, što je bilo prvo Trampovo inostrano putovanje na mestu predsednika SAD. Stajala je rame uz rame sa ocem i na njegovom zvaničnom sastanku sa bivšim japanskim premijerom Šinze Abeom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Ivanka je udata za Džareda Kušnera, takođe Trampovog savetnika, koji je u suštini desna ruka šefa Bela kuće i kreator mnogih njegovih spoljnopolitičkih poteza. Ivanka se posebno bavi pružanjem podrške razvoja ženskom preduzetništvu širom sveta.

O tome koliki uticaj Ivanka ima u Beloj kući, govorio je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je otkrio da je na sastanku u Vašingtonu pokrenula dve važne ekonomske teme i najavio njenu skoru posetu Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega