VUČIĆ PUTUJE U VAŠINGTON 2. SEPTEMBRA: Evo ko će još biti u srpskoj delegaciji

Tanjug

31. 08. 2020. u 15:15

PREDSEDNIK Srbije Alaksandar Vučiću putuje u Vašington u sredu 2. septembra, gde ga dva dana kasnije čeka sastanak u Beloj kući sa predstavnicima Prištine, saznaje Tanjug.

ВУЧИЋ ПУТУЈЕ У ВАШИНГТОН 2. СЕПТЕМБРА: Ево ко ће још бити у српској делегацији

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

U delegaciji koja će sa njim učestvovati u razgovoru sa zvaničnicima Prištine, a koji je zakazao predstavnik Bele kuće Ričard Grenel, prema Informacijama Tanjuga su direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, ministar finasija Siniša Mali, a trebalo bi da bude i predsednik Privredne komore Marko Čadež.

Kako je ranije najavio predsednik Vučić, delegacija Beograda će imati i odvojene susrete sa Ričardom Grenelom, kao i sa savetnicima u Beloj kući Robertom O''Brajanom i DŽaredom Kušnerom.

Povodom teme predstojećeg sastanka, predsednik Srbije je rekao da mu je poznata agenda za taj sastanak i da je samo jedna tačka bila problematična, ali da mu iskustvo govori da se neće zaustaviti na tome, te da očekuje iznenađenja, jer, kako je objasnio, "jedina tema kad je reč o Kosovu i u SAD, i svuda, međusobno priznanje Beograda i Prištine".

Ali, kako je i ranije skrenuo pažnju, Beograd se najozbiljnije priprema za sastanak u Beloj kući, a predsednik ističe da ne preteruje kada kaže da je deset puta spremniji nego Priština.

-Radimo svaki dan, pripremamo se po ceo dan-ukazao je predsednik i dodao:

-Šta god ko govorio i mislio, mi ćemo biti spremni za sve opcije. Znamo svako selo i svaki sporazum, za razliku od onih koji dolaze a ne znaju ni koje smo sve sporazume potpisali. Ali, ja ih nikad ne potcenjujem-rekao je Vučić.

On je ovih dana, najavljujući put u Vašington i pritiske koje očekuje i od kojih, uprkos pregovaračkom iskustvou, kako je rekao, strepi, o poručio da, ma koliko će biti teško, ma koliko mu bila glava na panju ili se nalazio pod ucenama i pritiskom, da će čuvati nacionalne interese i da će javnost biti upoznata sa svime što se događa i da ništa neće biti sakriveno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (36)

KOSOVO JE SRBIJA Ambasador Kube: Podržavamo teritorijalni integritet Srbije, nema promene stavova