ČETIRI ŽENE NA ČELU LOKALNIH SAMOUPRAVA: Odbornici u Rasinskom okrugu im poverili mandat

S. Babović

26. 08. 2020. u 15:46

ČAK četiri žene vodiće lokalne samouprave u Rasinskom okrugu u naredne četiri godine, odlučili su odbornici na skupštinskim sednicama tokom protekle nedelje,a izbor predsednice opštine i u petoj opštini, u Varvarinu, zakazan je za 1.septembar.

ЧЕТИРИ ЖЕНЕ НА ЧЕЛУ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА: Одборници у Расинском округу им поверили мандат

Foto: SNS

Poslednja izborna sednica u okrugu održana je u Ćićevcu, gde je za predsednicu opštine izabrana dr Mirjana Krkić, dugogodišnji lokalni lider SNS.

- Najbitnije je da ćemo se boriti za ostanak mladih ljudi u Ćićevcu - predočila je predsednica Mirjana Krkić,više puta ističući da će njen tim i ona predstavljati sve ljude opštine.

- Kada svojim radom doprinesemo boljim uslovima za život, pokušaćemo da vratimo i ljude koji su otišli.

I Trsteničani su se odlučili da vođenje opštine prepuste ženi - Mileni Turk,narodnoj poslanici SNS u dva mandata.

- S ponosom ističem da među članovima Opštinskog veća imamo dve žene, koje će dati u svojim resorima doprinos u daljem razvoju-podvlači predsednica opštine Milena Turk.

Da žena vodi Kruševac nije iznenađenje, budući da je nedavno reizabrana gradonačelnica Jasmina Palurović (SNS) tu funkciju obavljala od 2017. godine. Na predstojećoj skupštinskoj sednici u Varvarinu,očekuje se odbornici za predsednicu opštine dr Violetu Lutovac, takođe iz redova SNS.

SAMO ALEKSANDROVAC POVEREN MUŠKARCU

MIRKO Mihajlović(SNS),reizabran za predsednika opštine Aleksandrovac, biće jedini muškarac na čelu jedne lokalne samouprave u Rasinskom okrugu. Poput predsednice opštine Ćićevac i buduće predsednice opštine Varvarin i Mihajlović je doktor medicinskih nauka.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

VUČIĆ O IZJAVAMA KONAKOVIĆA: Misle da imaju moralno pravo da nam drže pridike