FORMIRANA GRADSKA VLAST U VRANJU: Raspodeljeni resori članovima nove gradske vlade

D. Ristić

25. 08. 2020. u 16:28

NA konstitutivnoj sednici Gradskog veća Vranja raspodeljeni su resori članovima nove gradske vlade.

ФОРМИРАНА ГРАДСКА ВЛАСТ У ВРАЊУ: Расподељени ресори члановима нове градске владе

Foto: D. Ristić

Na sednici je usvojen Poslovnik o radu Gradskog veća, kojim je utvrđeno da ovaj organ izvršne vlasti ima 11 članova.

To je utvrđeno Statutom grada, tako da neće biti proširenja gradske vlade. Po funkciji, predsednik Gradskog veća je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, a član je i zamenik gradonačelnika Zorica Jović. Oboje su izabrani na te funkcije na konstitutivnoj sednici lokalne skupštine.

Doneto je i rešenje o utvrđivanju resora gradskih većnika, prema kojima će Jovićeva držati resor obrazovanje, kultura, informisanje i verske zajednice. Dr Aleksandar Stajić biće zadužen za zdravstvo, dečja i boračka zaštita, invalidska pitanja i javno zdravlje. Resor Dejana Ilića biće nacionalne manjine, etničke zajednice i nevladine organizacije. Danijela Milosavljević će biti zadužena za socijalna pitanja i lokalnu samouprave, a radiće i kao portparol Veća.

Nenad Đorđević će biti zadužen za resor sporta i omladine, a Nebojša Stamenković za poljoprivredu, agroekonomija i razvoj sela. Resor Bojana Kostića biće budžet i finansije, a Nebojša Zupančić za privredu, ekonomiju, preduzetništvo i ugostiteljstvo. 

Izabela Savić će biti zadužena za sektor turizma, dok će Slavoljub Stojmenović obavljati poslove iz resora urbanizma, komunalne delatnosti, infrastrukturu, ekologiju i zaštitu životne sredine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici