VUČIĆ O RUSKOJ VAKCINI: Otkrio koju će vakcinu primiti Srbi i on lično

Novosti online

11. 08. 2020. u 13:34

ВУЧИЋ О РУСКОЈ ВАКЦИНИ: Открио коју ће вакцину примити Срби и он лично

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare na Savskom trgu prokomentarisao je to što su Rusi pronašli vakcinu za virus korona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će srpski stručni timovi treba da ocene bezbednost vakcine protiv korona virusa koju je napravila Rusija, a da je Srbija spremna da pregovara sa svima o nabavci vakcine protiv tog virusa.

Vučić je novinarima na Savskom trgu u Beogradu kazao je da on zna sa kime srpski stručni timovi razgovaraju o vakcini i sa kime "imaju potpisane memorandume o saradnji i prate razvoj vakcine kroz prvu drugu i treću fazu".

"Srećni smo ako su Rusi i pre toga proizveli vakcinu, samo što moraju naši stručni timovi da kažu da li je bezbedna, sigurna. Spremni smo da razgovaramo sa svima, jer što pre stigne vakcina to je spas za ekonomiju", rekao je Vučić.

.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (52)

bager

11.08.2020. 18:18

@lak - Odlucuju neznalice,,da nesto znaju sami bi radili na vakcini a ne bi cekali druge pa jos i da oni ocenjuju a pojma nemaju ,,sramota,,primer " sposobnosti domacih lekara,,covek je u bolnici zbog uganuca kuka,18 dana se zali na bolove u grudima ,nista nije uradjeno,,otpustaju coveka ,koji isti dan umire od srcanih problema,,,eto primer domace medicinske brige i znanja,,ovo je bilo u nNisu ali sustski svuda po Srbiji je isto

Saša

11.08.2020. 21:09

@Nemanja - Ne znam da li čitamo istu izjavu? Čovek kaže da sa drugim timovima imamo dogovor, pratimo njihov razvoj i testiranja. Kaže i da mu je drago zbog rusa.Taman toliko.

mil

11.08.2020. 14:54

Ne sa svima, nego sa onima kojima se moze verovati. Ja znam sa cijm se necu vakcinisati ni po cenu zivota, a sa cije sa zadovoljstvom i sigurnoscu prihvatam.

vladimir

11.08.2020. 17:46

Možda je još rano ali o Ruskoj pameti - nema spora! To rade i bez "holivudske trivijalniosti" ali ZNAJU i rade, ne samo u nauci /gde su prvi/ nego u svim segmentima društva, za zaštitu naroda i države!

Stojan

12.08.2020. 16:38

@Sale - Sale, prva transfuzija krvi se dogodila u Moskvi, pre toga transfuzija nije postojala, niti je ko mogao to da zamisli. Sad vidi sta mislis.

Nn

11.08.2020. 18:49

Ako je vakcina bezbedna i odgovarajuca za zdravlje na svim aspektima, da nema kontraindikacije, onda je to spas za ceo svet i pobeda nad posasti zvanom korona virus.

Ivana

11.08.2020. 20:00

Vakcinu će primiti stručnjaci koji budu rekli da je bez nuspojava.Srbija ima predsednika kojem je stalo do interesa naroda i države.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala na svemu što radi za našu državu.

Vera

11.08.2020. 21:23

Znaci, da otklonimo te razne negativne komentare u vezi vakcine: Nasi strucnjaci- a imamo ih- ce da odlucuju o kvalitetu vakcine koju cemo da primimo! Da bude svima jasno, bez konspiracije.

Jelena

12.08.2020. 02:51

Srećan sam zbog naših prijatelja Rusa koji su prvi registrovali vakcinu potiv korona virusa, Srpski lekari će odlučiti o tome koja je najbolja vakcina.

Kosta

12.08.2020. 09:24

Sa vakcinama, kao i sa svakim lekom, nema igranja, redovna procedura za uvođenje u primenu mora da se ispoštuje, tek kad nadležne institucije daju zeleno svetlo moći ćemo vakcinu da primamo.