BOLTON:Beograd i Priština možda daleko od rešenja

Tanjug

07. 08. 2020. u 23:34

BIVŠI savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika DŽon Bolton izjavio je danas da su Beograd i Priština možda daleko od rešenja međusobnog spora, ali da eventualni njihov dogovor o razmeni teritorija ne bi trebalo da ima uticaj na situaciju u BiH.

БОЛТОН:Београд и Приштина можда далеко од решења

Foto: Tanjug-AP

"Što se tiče Srbije i Kosova, ako bi se oni dogovorili o razmeni teritorije, u delu pregovora kojim se rešavaju sva nerešena pitanja i što bi dovelo do ekonomskih, diplomatskih i sličnih odnosa, mislim da ćemo mi sa strane verovatno to podržati", rekao je Bolton u intervjuu za N1 BiH.

Ali, dodaje, da to rešenje ne sme da utiče na druge zemlje regiona, naročito ne na Bosnu.

"Mislim da moramo jasno reći da bilateralna rešenja između Srbije i Kosova nemaju nikakvog uticaja na Bosnu, Albaniju, Rumuniju, Bugarsku ili nekog trećeg", kazao je Bolton, i dodao da ovakve odluke ne mogu značiti da neko treći ima pravo da jednostrano traži otcepljenje.

Bolton je istakao da Beograd i Priština sami treba da reše problem i da mu se čini da ima prostora za napredak ali da frustrira to što napretka nema. Izrazio je nadu da će doći vreme da se spor reši.

Takođe je dodao da je zabrinut zbog manjka američkog angažmana u regionu Balkana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)