ŠEŠELJ O ODLASKU ŠAROVIĆA: Nije nam Jutka kriv za izborni krah

S. S. R.

16. 07. 2020. u 20:21

ZAMENIK predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović podneo je u četvrtak, posle 23 godine u timu SRS, ostavku na sve funkcije i članstvo u partiji.

ШЕШЕЉ О ОДЛАСКУ ШАРОВИЋА: Није нам Јутка крив за изборни крах

Foto Z. Jovanović

Ovaj potez je epilog sukoba u SRS, nastalih posle lošeg rezultata na izborima (nisu ušli u republički parlament), u čijem je korenu, kako je Šarović rekao na sednici Centralne otadžbinske uprave, loša poruka biračima koju je lider Vojislav Šešelj poslao vozeći se u džipu od 140.000 evra i prigrlivši pod skute Milutina Jeličića Jutku, osuđenog zbog seksualnog uznemiravanja.

- Očigledno je da Šešelj i ja imamo različite poglede na prilike u Srbiji i na pravac delovanja stranke. Zato je jedina prava odluka da se povučem iz organizacije koju je on osnovao i da borbu za ostvarenje ideala u koje bezrezervno verujem nastavim samostalno - rekao je Šarović.

Uz Šarovića je stao i general Božidar Delić, rekavši da je bahaćenje Šešelja prevršilo svaku meru i da se ponaša kao da je partija njegovo privatno preduzeće. Takođe, posebno mu je zasmetala kupovina džipa i još nekoliko automobila. On je, navodno, "škode", podelio familiji i najbližim saradnicima.

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je za "Novosti" da mu je žao što je došlo do Šarovićeve ostavke.

- Bio je takav splet okolnosti. Stranka ide dalje, a njemu i njegovoj porodici želim sve najbolje. Prema našem statutu u javnosti ne sme da se polemiše o sednicama stranačkih organa. Što se tiče džipa, on nije kupljen ni stranačkim, ni mojim parama. Ustupljen mi je na korišćenje, a onaj ko je to učinio neće da se eksponira - rekao je Šešelj, i dodao da ne misli da je to što je podržao Jutku doprinelo lošem rezultatu na izborima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)