VESIĆ ĐILASU: Prodaja Beograđanke šansa da vratiš oteti novac

Novosti online

sreda, 15. 07. 2020. u 17:01

ВЕСИЋ ЂИЛАСУ: Продаја Београђанке шанса да вратиш отети новац

Foto: P. Mitić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagovao je danas na kritike Saveza za Srbiju u vezi sa prodajom "Beograđanke" i poručio Draganu Ðilasu da se zvanično javi za kupovinu te zgrade jer bi tako konačno vratio novac koji je uzimao iz gradskog budžeta.

Vesić je u saopštenju naveo da nije bilo potrebe da Ðilas preko političkih saopštenja ističe svoje poslovne želje već da je dovoljno da se zvanično, kao zainteresovana kompanija za kupovinu "Beograđanke", obrati Gradu i traži produženje roka.

- Sa zadovoljstvom ćemo taj zahtev ispuniti jer je naša želja da se u gradski budžet slije više para. A to je dobra prilika za Ðilasa da konačno uplati neke pare u gradski budžet jer je do sada iz njega samo otimao pare - rekao je Vesić.

Ranije danas, šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović kritikovao je prodaju "Beograđanke" navodeći da je rok od 14 dana za prodaju kratak i da to, kako tvrdi, ukazuje na to da je kupac verovatno unapred dogovoren.

- Ko moze da se pojavi u tako kratkom roku sa 20 miliona evra, kolika je procenjena cena, a da unapred nije imao dojavu? - pitao je Jovanović u saopštenju.

On je pozvao gradsku vlast da odlozi otuđenje "Beograđanke", a nadležne pravosudne organe da nadziru taj, kako tvrdi, sporan i sumnjiv oglas za prodaju.

Grad Beograd je oglasio prodaju svog dela "Beograđanke" po početnoj ceni od 20.654.000 evra, a jedna od obaveza budućeg kupca je da u roku od tri godine tu zgradu rekonstruiše, ali da ne sme da promeni njenu namenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

MILOSAVA

15.07.2020. 17:20

Leba ti Vesicu, KAKO JE TO DJILAS UKRAO PARE OD BEOGRADJANA, BGD JE PROCVETAO, IZGRADIO PARKOVE I VRTICE, RASELIO DIVLJE NASELJE KOD BELBVILA. CITAM DA CE PLATITI KAZNU, NEKA TO PLATI ER SRBIJA ONA IMA KORISTI STO JE TO NASELJE SKLONJENO.

Srba

16.07.2020. 00:40

Ajmo transparentno ! Koliko kvadrata ima Beogradjanka ? Koliko kvadrata ima plac ? Koliko novca ide u fond za restituciju ? Gosn Vesić ko da radi za Djilasa. Možda sam lud a možda i nisam. Ajmo transparentno !

Miloš

16.07.2020. 08:26

Потпуно је погрешно и скандалозно што г-дин Весић прозива г-дина Ђиласа за отимачину пара из градског буџета, па га саветује да "опере отете паре" куповином "Београђанке. Г-дин Весић треба са доказима о пљачки пара из буџета да се обрати надлежним органима, а отете паре да се врате у буџет, па рецимо са тим новцем да се после пола века у престоници изгради један базен за грађанство.