NOVI UDAR NA SRBE: Američki kongres sprema rezoluciju za genocid u Srebrenici

Novosti online

sreda, 15. 07. 2020. u 11:24

НОВИ УДАР НА СРБЕ: Амерички конгрес спрема резолуцију за геноцид у Сребреници

Foto: AP Photo/Kemal Softic

AMERIČKA kongresmenka Edi Bernis Džonson koja dolazi iz reda Demokrata u Zastupničkom domu Kongresa SAD-a predstavila je Rezoluciju o osudi genocida i drugih zločina nad Bošnjacima koje su srpske snage navodno počinile u Srebrenici u julu 1995. godine.

U ovoj rezoluciji, koja se nalazi u proceduri Američkog kongresa, navodi se da su snage bosanskih Srba potpomognute vojnim i paravojnim snagama iz Srbije započeli agresiju i etničko čišćenje u BiH 1992. godine.

Ističe se da je u Srebrenicu došlo do masovnog saterivanja bošnjačkog naroda na područje Srebrenice gde su tražili zaštitu. Srebrenica je, kaže se u rezoluciji, 16. aprila 1993. godine proglašena sigurnim područjem pod zaštitom UN-a.

- Dok je početkom 1995. pojačana blokada enklave snage bosanskih Srba uz podršku vojne i paravojne snage iz Srbije oduzele se celokupnom stanovništvu humanitarnu pomoć i spoljnu komunikaciju i učinkovito smanjile sposobnost holandskog mirovnog bataljona da odgovori na pogoršanu situaciju. Snage bosanskih Srba deportovale su žene, decu i starije osobe autobusima, ali su više od 8.000 muškaraca i dečaka, uglavnom bošnjačkih, držali na zbirnim mestima pod njihovom kontrolom, a zatim su pogubili zarobljenike i zakopali ih u masovne grobnice - kaže se u ovoj rezoluciji.

Dalje se navodi da su snage bosanskih Srba, u nadi da će prikriti dokaze o masakru u Srebrenici, nakon toga premestile leševe sa početnih masovnih grobnica na mnoga sekundarna i tercijalna nalazišta raštrkana po delovima severoistočne Bosne i Hercegovine pod njihovim nadzorom.

- Masakr u Srebrenici bio jedan od najgorih od mnogih zločina koji su se dogodili u u Bosni i Hercegovini od aprila 1992. do novembra 1995. godine, tokom kojeg su politike agresije i etničkog čišćenja sprovele snage bosanskih Srba uz direktnu podršku Slobodana Miloševića i Jugoslovenske vlade, a što je dovelo do raseljavanja više od 2.000.000 ljudi, više od 100.000 ubijenih, i desetine hiljada silovanih, mučenih i zlostavljanih, uključujući i u koncentracionim logorima na području Prijedora, pri čemu su nevine civile u Sarajevu i drugim urbanim centrima više puta podvrgavani traumatskim granatiranjima i snajperskim napadima - stoji u ovoj rezoluciji.

U predloženoj rezoluciji se skreće pažnja na akutelna dešavanja u Bosni i Hercegovini.

- Neki zvaničnici Srbije i srpski zvaničnici u BiH, uključujući sadašnjeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, koji je genocid u Srebrenici lažno označio izmišljenim mitom i najvećom obmanom 20 veka, negirali su da je masakr u Srebrenici bio genocid ili su na drugi način pokušali trivijalizirati opseg i značaj genocida. Tvrdili su i da postoji međunarodna ‘antisrpska zavera’ i osporavanje definicija po UN-ovoj Konvenciji o genocidu - ističe se u ovoj rezoluciji.

Dalje se navodi i da zvaničnici Republici Srpskoj odaju počast i veličaju ratni zločinaca, “falsifikuje istorija krivičnih dela i pokreću školski nastavne programe koji učenike podučavaju lažnim činjenicama o Srebrenici”.

U ovom aktu se podseća i na to da su Sjedinjene Američke Države osnovale Odbor za prevenciju zločina, međuresorni odbor koji je proučavao lekcije Srebrenice i izdao i smernice o tome kako spriječiti da se slični incidenti ponove u budućnosti. Navodi se da su u Kongresu donijeli Zakon o sprečavanju genocida.

Tako se u rezoluciji koju bi uskoro trebao da usvoji Američki kongres:

-osuđuju izjave, radnje i politike koje negiraju ili dovode u pitanje da je masakr u Srebrenici predstavljao genocid i omalovažavaju žrtve

– podstiče Vijeće za sprovođenje mira da puna ovlaštenja Uredu visokog predstavnika Bosne i Hercegovine, te podstiče visokog predstavnika da izvršava svoja puna izvršna ovlašćenja kako bi osigurao da se Opšti okvirni sporazum za mir u potpunosti sproveden i da pozove za okončanje istorijskog revizionizma, što se posebno odnosi na genocid u Srebrenici

– podstiču Sjedinjene Američke Države da održavaju i iznova potvrđuju svoju politiku podrške suverenitetu, pravnom kontinuitetu, jedinstvu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine unutar njenih međunarodno priznatih granica

– ponovno potvrđuje snažnu podršku narodu Bosne i Hercegovine i njihovim težnjama za većom demokracijom, ekonomskim prosperitetom i uspehom u evroatlantskim i evropskim integracijama

-podstiču svi politički lideri u Bosni i Hercegovini da prestanu koristiti podelu retorike za podrivanje etničkih podela kako bi postigli kratkovidni politički dobitak.

(Kliks.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (63)

Marko

15.07.2020. 11:34

Ne poistovećujmo se sa manijacima koji su ono uradili. Kao što ni Bošnjake ne treba poistovecivati sa manijacima među njima koji su radili zločine prema. Priznajmo da se dogodila strahota ravna onoj u Kragujevcu 1941.godine, a oni neka priznaju svoje. To je pomirenje. Bez toga, još ćemo mnogo puta ponoviti istoriju.

Vera

15.07.2020. 11:52

@Marko - Višegradska skupina i Kolinda su jasno rekli kad je Tramp bio u Poljskoj za onaj Kolindin projekat "Tri mora" da Turska i Srbija neće u EU dok ne priznaju svoje genocide i ne donesu Zakon o kažanjavanju negiranja istih onako kako je to uradila i Nemačka posle WW2 i svi se sa tim moramo složiti i više krenuti napred!

Milos

15.07.2020. 13:57

@Vera - Kako je Hrvatska usla u EU bez ne samo priznanja svog mnogo veceg genocida nad Srbima, nego slavljenja istog, ne samo 40ih, vec i 90ih godina, jer je i tada 90% stanovnistva jedne nacije proterano iz zemlje. Veliku Hrvatsku i Veliku BiH (jer je kao deo NDH ucestvovala u tome) treba svuda i na svakom koraku podsecati na tu svoju proslost koja je stvorila mogucnost da postanu dominantni narodi u svojim drzavama kao rezultat genocida nad Srbima. Takodje ne zanemarujte moc drustvenih mreza i nasi botovi umesto kucanja ovde treba da na svim turistickim portalima naprave kampanju da se mladi Evrope i sveta upoznaju sa tim kome idu na more. Ne podcenjujte moc mladih zapada i njihova svest da osude i ne podrze tako nesto. Mi smo te kampanje osetili na svojoj kozi, za mnogo manji zlocin. Hrvatsku treba obeliziti jasno ne samo kao fasisticku zemlju iz II sv rata, vec zemlju koja je fasisticka i danas. Neka im neonacisti idu na more, a vecina mladih sirom Evrope kada bude upoznata sa time ce ih bojkotovati kao sto bojkotuje i mnoge firme koje uticu na zagadjenje, nepostovanje prava radnika i sl. Ne podcenjujte moc toga!

OGNJEN

15.07.2020. 16:48

@Milos - Bas samo upoznao jednu osobu koja je isla na more u Hrv. i na ture po nekim mestima Srpske Krajine pre neku godinu gde su im citava Srpska sela spaljena do temelja opisivali vodici kao posledicu sumskih pozara, iako i sama osoba kaze ne vidi se da je izgorela okolina, vec samo kuce. Ta osoba je bila zgrozena kada je saznala da je prevarom i lazima gledala ustvari rezultat genocida naroda kome je dosla u posetu, i koje je laze dok prikacuje "lepote" svoje zemlje. E zato o tome treba non stop pricati, ne bi li pre svega priznali svoj genocid nad Srbima u Hrvatskoj a onda cemo i korak dalje. Edukujmo mlade ljude sirom Evrope! Oni misle o tim stvarima ipak vise nego sto nasa omladina misli, i vise nego sto mi i pretpostavljamo.

Miki Zg

15.07.2020. 20:46

@Vera - Koje Srbija ima genocide ?Ako tko to ima ,imaju Hrvati ustaše u 2. svjetskom ratu i god. 91.-95 .Hrvati pod vodstvom hr. bivših partizana ,komunista ,udbaša nad Srbima u Hrvatskoj ! Čak to slave -praznik !

305 Alka 25 Oluja

15.07.2020. 12:20

@Marko - Zbog Gavrila Principa su Srbi dobili Jasenovac a čekamo prvi naredni rat da viidmo šta će dobiti zbog Slobodana Miloševića i to ovog puta i od katiolika i od muslimana...

Kursula

15.07.2020. 15:04

@305 Alka 25 Oluja - Kakve veze ima gospodin Gavrilo. P sa Jasenovcom... O cemu ti zboris? Jel znas ti ista o istoriji BiH... Molim te procitaj malo koju knjigu pa se javi. I obrati paznju ove godine na sledece odzavanje Blajburga... Mislim da ce Austrijanci konacno do zvati pameti I zatvoriti tu sprdnju... To vam je revans upravo za taj Jasenovac sto ste napravili...I prestanite pricati da su to bili civili... Zna se ko su bili. Bog

OGNJEN

15.07.2020. 15:26

@305 Alka 25 Oluja - Kakve veze ima Princip sa genocidnim namerama jednog naroda poput Hrvata? Takvima nije ni potreban izgovor, pa ne moras da ubistvo 600 hiljada ljudi pravdas ubistvom jednog coveka, zvucis neiskreno ocigledno. A taj isti S. Milosevic je najvise stete i naneo Srpskom narodu, i odradio ogromnu stvar za vas izdajom Srba u Krajini, i takodje izdajom Srba u RS. Srbi u BiH nikada ne bi pristali da ostanu deo te Velike BiH da nije on potpisao to u Dejtonu i da zajedno sa Alijom i Klintonom nije organizovao Srebrenicu kako bi se nasao izgovor za bombardovanje Srba u RS i jos direktnije ukljucivanje NATO-a u taj sukob. Bez toga cak ni udruzeni muslimani i Hrvati nisu bili u mogucnosti da sprece RS da ostane samostalna i zato se to i desilo, a taj isti Milosevic je pomogao da se to desi, a onda i potpisao izdaju Srba u BiH i onog za sta su se borili a to je nezavisna RS. Tako da zbog njega mozete samo da nagradite Srbiju, a ne da kaznite ni vi ni vasi vlasnici, ameri, nemci i druge vase gazde "neovisni' Hrvatu. Nikada niste ni bili zavisniji u svojoj istoriji, cak ni dok su vama vladali Madjari skoro 800 godina.

Dejan

15.07.2020. 12:59

@Marko - Slažem se da je manijaka bilo na svim stranama ali ne znam da li si upoznat sa tim da je u Srebrenici bilo više naoružanja nego u čitavoj federaciji zajedno? Da su sve iscenirali kako bi Srbe predstavili kao jedine krivce!

Dragisa

15.07.2020. 14:31

@Dejan - Bilo je ubistava,i za njih su Srbi odgovarali,ali za zverska ubistva Srba na tim prostorima jos niko. Srebrenica je lazirana i uvelicana. Tu su sahranjeni i u ratu izginuli iz cele Bosne,a i zivi su to pokopani,navodno ubijeni.Srebrenicu je stvorio Klinron. To je njegovo cedo,i zato se bore svim silama ne bi li Srbe sto strozije kaznili.

Denis

15.07.2020. 13:47

@Marko - Necemo da prihvatimo da moze da se izvrsi genocid nad vojnom jedinicom. Zaboravljaju da objasne zasto su ubijeni muskarci i decaci od 15-49 ¿ Mobilizacijska doba je u Jugoslaviji bila od 15-49. 10. Muslimanska divizija je zapalila u toj zasticenoj zoni 49 srpskih sela i ubila 3200 Srba.

Rasa

15.07.2020. 11:39

Odlucno stati lazima Americkih demokrata potpomognuti od strane UAE i muslimana koji zele svoje zlocine protiv Srba i krivicu za pocetak rata svaliti na Jugoslaviju i Jugoslovene,tako sto ce se dati ogroman prilog u milijardama Kongresmenima SAD da stanu na nasu stranu. Plus traziti od UN da etnicko ciscenje Srba iz Dalmacije i Hrvatske,i ubijanje Seba u podrinju donesu rezoluciju o Etnickom.ciscenju i Genocidu izvrsenim nad Srbima u Podrinju od strane muslimana.

ilija

15.07.2020. 11:39

Nema ovde nista novo.Isto je i u presudi Medjinarodnog suda pravde u Hagu.Milorad Dodik svojim svakodnevnim besmislenim izjavama iritira sve normalne ljude pa je izgleda naterao i SAD da ovom Rezolucijom sam jos jednom istaknu ono sto celom svetu jasno.

geograf

15.07.2020. 11:40

Ovo nije prvi put, a verovatno ni poslednji da kongres glumi svetski sud. Daju poturčeni Srbi malo para i eto rezolucije. Ne znam da li pripremaju rezoluciju o Svetoj Sofiji.

Sremac

15.07.2020. 11:57

Klintonova hunta i dalje nastavlja po starom scenariju,il su ostali bez para il nove generacije klintonovih hoce da se obogate pa su napravili dil sa bosanskim muslimanima sa za odredjenu cifru guraju njihov problem napred bas kao sto rade sa siptarima.zar je narod i dalje toliko slep i gluv da i dalje veruje tim zlocincima,sejali su rat gde god su stigli!

SRBA

15.07.2020. 14:02

@Sremac - Nije to Klintonova hunta, on je bio u vrhu 8 godina i nakon toga on nema nista sa Demokratskom strankom, kao i svaki bivsi predsednik. Shvatite jednu stvar, da tamo postoje 2 stranke i 4 miliona politicara. Nije to njegova stranka kao sto su nase stranke. Kao i Bus i Obama, njihovi predsednici nakon isteka mandata se povlace i pisu knjige, njihove politicke karijere su tu zavrsene uglavnom. Gresimo sto ne gledamo na Demokratsku stranku kao problem, Klinton nije nikakav problem vec od 2000 od kada je Bus dosao na vlast. I Tramp je bio u Demokratskoj stranci, pa presao u Republikance, a realno nije bio ni u jednoj stranci vec se samo formalno uclanio da bi mogao biti predsednicki kandidat pre 6 godina. Tamo je prakticno nebitno u kojoj si straci, zato i ne vidimo cak ni veliku razliku kada su Republikanci na vlasti, tokom Busovih 8 godina, ili sada Trampovih vec 4, njihova politika se ne menja, i nju ne donosi niti sme tek tako da menja bilo ko da je predsednik. Pravimo velike greske ako to ne shvatimo, jer lajemo pod pogresnim prozorom stalno!

Serb

15.07.2020. 16:35

@SRBA - Srbo, ti nemas pojma o onome o cemu pises. Klintonovi jos vladaju. I ako mogu da pridobiju jos nekog iz druge stranke, to im je plus. Oni se bore da skinu Trampa. I ovaj akt o "genocidu" uperen je protiv Trampa. Jednostavno, demokrate (klintonovi) hoce sebe da opravdaju za zla koja su ucinili na podrucju SFRJ, i ako Kongres kaze da je bio "genocid", demokrate ce kazati, vidite, mi smo spasavali mnoge nevine mudzahedine, demokrate su bili u pravu. Ovo je cista prljava igra, sta njih briga za Srbe ili bilo koju drugu naciju, vazno je da se oni docepaju para i vlasti. Sutra ce oni pobiti te iste Muslimane ako im zatreba. Ovde je borba izmedju postenog USA naroda i kriminalnog establismenta.

naranca

15.07.2020. 18:24

@SRBA - Tacno nije Klinton nego Bush stariji koji je napravio Coup d etat 22 novembra 1963 i do Tumpa vladaju njegovi klovnovi...................A i on ne sme jer moze da prodje kao 35-ti!

XYZ

15.07.2020. 12:00

Шта више хоће фашисти! Измишљени геноцид стављају на портал, а где је на хиљаде убијених Срба у Хрватској, Босни, Косову!? Убијених од стране усташа, балија и Шиптара! Удавили се да бог да у својим лажима, мафијо белосветска!

električar

15.07.2020. 12:11

Je l' to tamo neka "ekipa" zadužena da jednom ili više puta godišnje "donosi" te neke "rezolucije" o "lošim Srbima" ? Zar ne vide da su smešni s tim ?

maniks

15.07.2020. 12:20

Srbija da donese rezoluciju o genocidu nad indijancima gde su ubili izmedju 50 i 60 miliona indijanaca i drugu za genocid prema crncima. U sirem rejonu Bratunca ubijeno 3524 osobe stari,zene i deca imenom i prezimenom i nikom nista.U Srebrenici nema zena i dece jer im je Mladic omogucio odlazak. Po mnogim podacima u Srebrenici je ubijeno izmedju 800 i 1200 muskaraca uglavnom boraca Cak je i Alija imao podatke da nije bilo vise od 3000 ubijenih .Ova brojka od 8000 je izmisljena Zasto nasi organi ne traze da se ovo ispita i utvrdi cinjenica.Postoje razliciti podaci i ko stopira istinu.

SRBA

15.07.2020. 14:10

@maniks - Nisu to amerikanci uglavnom, vec Britanci. Oni su najgenocidniji narod u istoriji covecanstva. Hitler je za 12 godina svoje vlasti uzrokovao smrt oko 6 miliona Jevreja npr, Britaci su za 300 godina svoje vlasti uzrokovali smrt oko 1.8 MILIJARDI Indijaca, i opljackali Indiju u vrednosti od 45 triliona dolara. To je suma koju bi 3 citave generacije radno sposobnih Britanaca otplacivali ceo svoj radni vek od 40 godina. Znaci 120 godina Britanci treba sve sto zarade da plate Indiji samo da nadoknade opljackano. Slicno su radili i Spanija, Protugalija, Holandija, Belgija i dr kolonijalne sile. Ko zna Engleski neka procita naucni rad na tu temu: https://mronline.org/2019/01/15/britain-robbed-india-of-45-trillion-thence-1-8-billion-indians-died-from-deprivation/

Bonaparta

15.07.2020. 12:25

Bože ima li te? Kada najgenocidnija nacija na planeti, čiji vojnici su u Vjernamu ubijali redom od beba do vojnika. Sekli trudim ženama stomak i vadili bebe iz stomaka. O ubistvima u Iraku, Avganistan pa na kraju krajeva i Srbiji i RS gde su bombardovali civilne objekte, vozove i slično. Vi ćete da tražite nekakvu rezoluciju o Srebrenici gde su streljani samo 447 zarobljenik, a a ostali su izginuli u oružanim sukobima. Sram vas bilo bando genocidna.

mile

15.07.2020. 12:28

Dok muslimanosi rade svoj posao sirenja lazi,Srbi spavaju snom blazenim,pa nam posle drugi kriv sto smo neodgovorni prema sebi i nasim ubijenim i preklanim Srbima.zasto mi neusvojimo rezoluciju u nasem parlamentu o genocidu par exelans a ne izmisljotine muslimanosa,mislim na jasenovac,razne jame golubinke,jadovna u hrvatskoj sa preko milion ipo preklanih Srba,sta je sa deset hiljada preklanih Srba u Sarajvu 91-95 koje bosnje prikazuju kao muslidze,sta je sa pravom istinom o Srebrenici gde je od Srba pobijeno do 300 sudlidzana,a godinama se dovlace i sahranjuju iz cele BiH,sahranjuju i kamenje i zivotinje,lazu i mazu a mi na to cutimo.Srbi su vrsili masovna samoubistva i masovno isli u turizam oko 80000 iz neo ndehazije,91-95,i jos se nisu vratili,nigde masovnih grobnica kohe samo sto nisu nadjene? Pa iznesimo mi istinu i zacepimo lazljiva usta svim zlocincima koji su nas ubijali i jos uvek nas ubijaju ,od Klintonovih,Sorosa,Solana,Blera i slicnih kondoma.Zatrpajmo ih nasom istinom protiv njihobih lazi,stalno,uporno,jakom propagandom,ako mi cutimo,drugi nece to raditi umesto nas , SF- SN

Mile Djukanovic

15.07.2020. 12:37

Mozda bi nekada i doslo do pomirenja i smanjenja tenzija da Amerika ne uplice svoje prste!Oni su zlo za citav svijet!Sve ne volje i ratove oni su izazvali!Nadamo se njihovoj propasti u sto skorije vrijeme!Veliki pozdrav iz Republike Srpske!!

SZZS

15.07.2020. 13:00

Ne znam sta je ovde bilo u pitanju, ali ove američke demokrate nas uništiše. Čovek koji je lepo obajasnio da ovo nije genocid je onaj decko iz pokreta Metla, Jovanović. Verujem njemu, ono je pristojan dečko.

Xxx

15.07.2020. 13:03

Kako ide vreme uskoro će biti raspisane poternice za američke političare i generale, vojnike koji su vršili i vrše genocid i ratne zločine po celom svetu.

Milos

15.07.2020. 13:06

Dokle vise ove rezolucije. Jednom ste rekli sta misliste o tome i dosta je. Sta je svrha da svake godine vec 25 godina donosite glupave rezolucije. Samo da se siri mrznja. Da li ste i tokom 70ih prosle godine svake godine donosili rezoluciju o genocidu nad Srbima iz NDH (sto ukljucuje i BiH) od strane ustasa (koji opet ukljucuju i Hrvate i muslimane iz BiH kao deo te NDH), i to ne samo za zrtve u Jasenovcu nego u desetinama logora, jama, i lokalnih pogroma. Sta radi nas kokus u kongresu SAD, zasto se ne postavi i ovakvo pitanje, zasto se ne ukaze na neistine o "demilitarizovanoj Srebrenici" da se nikada ta laz ne sme vise pomenuti. Sta radi nasa ambasada tamo????

Miro

15.07.2020. 13:07

Докле више?! Зар немате довољно ваших геноцида и злочина из прошлости, ваших проблема садашњих и проблема будућих? Оставите Србију на миру!

SRBA

15.07.2020. 14:37

@TeslaUSA - A kada dodju Republikanci onda med i mleko u svetu, ispravljaju greske Demokrata, vracaju oteto, placaju otstete....al kad bi se zezali. Republikanci su urnisali Vijetnam, gurali priznanje Kosova kao drzave, napali Irak pod Busom starijim, pa onda ponovo Irak pa i Avganistan pod Busom mladjim. Nema tu razlike izmedju te 2 stranke, zato sto one ne vode stranacku vec drzavnu politiku koja se planira decenijama unapred i ne menja sa svakim novim predsednikom, ne zanosite se time! Zato i nas pristup tome mora da bude ispravan, u tome gresimo.

SRBA

16.07.2020. 13:15

@naranca - Kakvo glupo poredjenje! Ja izjednacavam demokrate i republikance u SAD jer zaista ne postoji nikakva razlika u njihovoj spoljnoj politici, unutrasnja i poreska politika im je razlicita, ali na spoljnom planu nema ama bas nikakve razlike. Samo su budale (kojih je mnogo medju nasim ljudima koji podrzavaju Trampa) verovale da ce Tramp da vrati KiM Srbiji, ili sl. Oni ne vode partijsku politiku nego drzavnu, i njihova strategija se ne menja svake 4 god kao male i neorganizovane drzave. To je realnost! A istorijski ako znas ista o Americi mozes i sam to da proveris, samo vidi unazad kada su Republikanci bili na vlasti koliko su zemalja bombardovali, osakatili isto kao i Demokrate.

EvGenije

15.07.2020. 13:26

Lepo bi bilo da Narodna Skupština Republike Srpske, kad već Srbija neće (a neće), donese rezoluciju o osudi svih genocida koji su se u svetu dogodili, počev od istrebljenja američkih domorodaca, preko masovnih zločina britanske imperije iz doba kolonijalizma i belgijskih zločina u Kongu, pa do turskog genocida nad Jermenima i hrvatskog nad Srbima u 20. veku. Znam da neće imati isti odjek, ali da bar malo olakšamo dušu i kažemo svoje.

Grahovo

15.07.2020. 13:29

A zašto ne pripreme genocidnu rezoluciju za Hrvate koji su proterali 250.000e Srba iz Krajine koja je u to vreme bila zaštićena UN, tojest Vens Ovenovim planom? Sramota!

gz

15.07.2020. 13:33

Trebalo bi tuziti one koji su dozvolili da zlocinci koriste Srebrenicu kao bazu, odakle su ovi isli i vrsili masakre nad srpskim narodom. Kad su dobili ono sto su sami trazili onda kukaju i traze nekakvu pravdu.

Dragan

15.07.2020. 13:58

Postoji zvanična presuda Haškog suda da nije bilo genocida u Srebrenici. Ali korumpirani američki političari teraju po svome. Oni imaju svoju istinu za sve slučajeve u svetu naročito za one gde su sami učestvovali i ubijali nevine ljude.

Olja

15.07.2020. 14:10

Е, браћо и сестре, нека вас бране ови НАТО лобисти што данима говоре да Руси руше власт у Србији !!!

Milan

15.07.2020. 14:41

Moj komentar je da je ovo već viđeno. Umesto da podstiču sve tri strane na poštovanje Dejtona, čiji su autori, Amerikanci ponovo pokušavaju da favorizuju Bošnjake i njihove žrtve, a da nipodaštavaju srpske žrtve, verovatno i hrvatske, u građanskom ratu kojem su dosta doprineli. Nisu oni, sa svojim evropskim satelitima, više "međunarodna zajednica", gde su isključene druge dve svetske sile i druge države koje imaju drukčiji stav o ratu u BiH. A što se tiče Srebrenice, to je već postala ogavna tema koja se koristi u dnevnopolitičke svrhe. Naser Orić!? Ništa, je li?

Sasa

15.07.2020. 15:48

Jedini ispravan odgovor americkim i zapadnim genocidnim monstrumima, koji su zasuli nasu decu sa radioaktivnim otpadom = uranijumom, sto je bio nuklearni udar niskog inteziteta na liniji ustaske politike i ideologijem jeste da Srbija nastavi da se ubrzano naoruzava ruskim oruzjem ukljucujuci s-300/s-400 i sama postane NUKLEARNA SILA, javno ili tajno kao Izrael, ili da ponudi Rusiji 2 vojne baze i dovede rusku armadu koja bi stavila tacku za sva vremena americkim i zapadnim genocidnim monstrumima na njihove sistematske genocide Srbe kroz istoriju. Ti monstrumi razumiju i postuju samo silu. Nista drugo.

naranca

16.07.2020. 02:03

@srba. Pa anti anglosaksonsko ponašanje nije više u modi ni kod okorelih Ljoticevaca!Tebi bas ne odgovara transverzala UK-Serbia? To sto radis nije ljepo.Jesi religiozan? Hrvati su kazu veliki katolici.

Branislav Carevic

16.07.2020. 16:42

Demokrate su veliki lazovi. Gde su bili kada se desila Srebrenica, dali znaju a znaju da su muslimanske snage uz pomo mudžahedina ubili oko3, 5hiljada Srba najviše civila medju nima mnogo zena i dece direktno pod komandom Nasera Orlica. U lazi su kratke noge. Tacnoje da su muslimani dosta poginuli ali kao vojnici ali nije toliki broj sto tvrde muslimani i amerike demokrate. Mozda je bilo i civila ai rat je rat pa boze moj pogine neko ni kriv ni duzan. Tvrdim da nije bilo genocida i da su brojke mnogo uvecane ne manje od tri puta. Jos da znaju da nema dva i vise miliona muslimana u Bih.