ODLIČNI ODNOSI DVE DRŽAVE: Telefonski razgovor ministra Vulina sa kiparskim ministrom odbrane Petridisom

Novosti

14. 07. 2020. u 13:25

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas telefonom sa novoimenovanim ministrom odbrane Republike Kipar Haralamposom Petridisom.

ОДЛИЧНИ ОДНОСИ ДВЕ ДРЖАВЕ: Телефонски разговор министра Вулина са кипарским министром одбране Петридисом

Foto: Tanjug

Na početku razgovora ministar Vulin poželeo je ministru Petridisu uspeh na novoj dužnosti.

On je preneo pozdrave predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića predsedniku Republike Kipar Nikosu Anastasijadesu.

Ministar Vulin zahvalio je na aktivnoj podršci i principijelnom stavu Kipra u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i izrazio čvrstu podršku teritorijalnom integritetu Republike Kipar.

Ministar Petridis naglasio je da ohrabruje nastavak dijaloga Beograda i Prištine u cilju iznalaženja dugoročnog političkog rešenja koje je u interesu i prihvatljivo za Republiku Srbiju.

Na sastanku je dogovoren susret dva ministra u najskorije vreme na kome će se razmatrati nastavak bilateralne vojne saradnje, prvenstveno kroz realizaciju zajedničkih vežbi i razvijanje vojnoekonomske i vojnoobrazovne saradnje.

U tom cilju izraženo je očekivanje da će borba za suzbijanje i gašenje pandemije korona virusa dati uspešne rezultate, što će omogućiti nastavak započetih i realizaciju dogovorenih aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije