NAČELNIK POLICIJSKE UPRAVE ZA GRAD BEOGRAD: Mi smo ti koji su u na protestima trpeli nasilje

Novosti online

13. 07. 2020. u 17:04

Milan Stanić, načelnik Policijske uprave za grad Beograd kaže da će policija štititi zakone naše zemlje, njene građane i imovinu.

НАЧЕЛНИК ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ЗА ГРАД БЕОГРАД: Ми смо ти који су у на протестима трпели насиље

Foto: N. Skenderija

Stanić se oglasio saoštenjem:

S obzirom da pojedini  učesnici u javnom životu Srbije već danima  podstiču ljude koji se okupljaju na protestima ispred Skupštine, na mržnju prema policijskim službenicima, želim da se obratim javnosti u ime svih svojih kolega.  

Foto: N. Skenderija

Posao policijskih službenika je da osiguraju bezbednost građana naše zemlje, da zaštite imovinu i obezbede poštovanje zakona i mi ga obavljamo časno, pošteno i profesionalno.

Mi smo ti koji su u prethodnim danima na protestima trpeli nasilje. Nisu policajci napali okupljene, već su intervenisali i to tek kada su im životi bili ugroženi. Intervenisali tako da su omogućili da se oni, koji nisu učestvovali u nasilju, mogu udaljiti. Hapsili smo one koji su uništavali imovinu naše zemlje, linčovali policajce i ugrožavali bezbednost i okupljenih na protestu.     

Čak i onima koji pribegavaju nasilju, želim ovim putem da poručim - na svako vaše psovanje naših majki, mi vašim majkama želimo dobro zdravlje i sreću. Na vaš patriotizam  izražen u pevanju  rodoljubivih pesama, poručujemo vam - mi smo živote za Srbiju dali.

Na svaku našu polomljenu nogu, razbijenu glavu, prolivenu krv i modricu, mi žalimo zbog vaših povreda. Na svaki vaš napad na nas kamenicama, molotovljevim koktelima, bakljama, flašama i svim što vam dođe pod ruku, mi smo spremni i na odgovornost zbog naše primene sile, ukoliko je ima. Mi ni vas nikada nećemo mrzeti.

Naša je sveta dužnost odbrana zakona i države Srbije i borba za svoj narod. I policija će štititi zakone naše zemlje, njene građane i imovinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (2)