TO JE SAD MOJ PROBLEM: Premijerka Brnabić se oglasila nakon što je savetnik ministra pozvao na rušenje vlasti

Tanjug

12. 07. 2020. u 12:38

ONA je rekla da ne razume kako neko ima obraza da sedi u vladi, prima platu, a onda takve uvrede govori o predsedniku.

ТО ЈЕ САД МОЈ ПРОБЛЕМ: Премијерка Брнабић се огласила након што је саветник министра позвао на рушење власти

Tanjug

Premijerka Ana Brnabić danas je povodom pretnji i uvreda koje je izneo Srđan Stanković, za koga ministar Goran Trivan kaže da je bio, ali da više nije savetnik u Ministarstvu zaštite životne sredine, rekla da ne razume kako neko ima obraza da sedi u vladi, prima platu, a onda takve uvrede govori o predsedniku.

- To je sada moj problem, očekujem da čujem reakciju ministra Trivana, pozvaću ga. Videću da li je pozvao predsednika da se izvini i pruži objašnjenje - rekla je ona.

Ističe da Stankovića dugo zna, a i da je dugo bio u nevladinom sektoru i da zna da je mnogo toga što je radio zavislo od javnog novca i da mu se - javni novac nikada nije gadio.

- Ovako sedite u vladi, primate platu i moram da kažem da se divim predsedniku što sve to trpi iz dana u dan od takvih ljudi, moralnih patuljaka preko Tvitera - rekla je premijerka.

Kaže da se nada da takve više neće morati da vidi u vladi i radi sa njima, a da će se sve ostalo videti dalje.

Ovakve situacije, kaže pokažu, kakav je ko moralno i politički.

- Posle kiše dođe sunce, pobedićemo i ovo i izaćićemo jači a onda ćemo pogledati te moralne gromade kako je ko reagovao i pozicionirao se i verujem da će svaka sledeća vlada biti snažnija i da ćemo imai bolje saradnike - rekla je ona.

Upitana i o informacijama da je na protetsima bio i sin nekadašnjeg ministra Petra Škundrića funkcionera SPS-a ona je kazala da će za to pitati kolegu Ivica Dačića a da veruje da će to učiniti i predsednik Vučić.

Okarakterisala je takve primere kao - neoprostivu lakoću neodgovornosti.

- To su u moralne gromade sedeti u vladi i imati benefite, vozače sekretarice, kabinet… To je ta neoprostiva lakoća nedgovornosti podržavati ovakav vid protesta, ljudi koji najbrutalnije uvrede plasiraju na račun Vučića zahvaljuljući kome možete da sedite u vladi i radite u interesu građana, svakako nije svaki ministar doprineo isto, a mi smo se ubili od posla da bi tokom prethodne četiri godine potkrplili rupe - rekla je premijerka.

Navela je da će sve to imati ozbiljne reperkusije. Stanković je putem Fejsbuka pozvao na nerede i rušenje vlasti, a izneo je i uvrede na račun predsednika Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)