PRIVEDENO NEKOLIKO DEMONSTRANATA: Policija pred ponoć odgovorila na provokacije

Novosti online / Agencije

11. 07. 2020. u 23:45

Ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku u Beogradu i večeras su se okupili građani na protestu protiv vlasti koji se održava svake večeri od 7. julaj.

ПРИВЕДЕНО НЕКОЛИКО ДЕМОНСТРАНАТА: Полиција пред поноћ одговорила на провокације

Foto K. Mihajlović

Peti dan zaredom demonstranti su se okupili ispred Skupštine u Beogradu. Okupljenima se obratio i monah Antonije Davidović, koji od 2016. godine svake subote protestuje protiv potapanja manastira valjevske Gračanice.

Na stepeništu na ulazu u Skupštinu paljene su sveće za Ljubisava Đokića, poznatijeg kao Džo Bagerista, koji je simbol demonstracija na kojima je 5. oktobra 2.000. godine srušen režim Slobodana Miloševića, a koji je preminuo danas u Beogradu.

Foto K. Mihajlović

Počast Džou Bageristi

Građanima su se u jednom trenutku pridružili i funkcioneri Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i Marinika Tepić, predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, članovi pokreta "Ne davimo Beograd", i funkcioner Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

Na protestu je najveći broj mladih ljudi koji stoje ili se kreću na platou ispred Skupštine Srbije a neki od njih imaju i biciklističke šlemove na glavama.

Okupljeni građani protestuju mirno a tokom dosadašnjeg protesta nije bilo incidenata niti ozbiljnijih provokacija, niti pokušaja nasilnog ulaska u Skupštinu.

Iako prisustvo policije nije vidljivo, konjica i interventna brigada smeštene su sa druge strane zgrade Narodne skupštine, u Kosovskoj ulici.

Malo pred ponoć policija je prvi put intervenisala. Policija je odgovorila na provokacije grupe mladih demonstranata i nekoliko njih privela. Incident je kratko trajao, jer su se demonstranti razbežali.

Foto N. Karlić

Šetnja u Novom Sadu

MIRAN I KRATAK PROTEST U NOVOM SADU: BLOKIRALI VARADINSKI MOST

TOKOM tročasovnog mirnog protesta u subotu uveče u Novom Sadu, demonstranti, ne više od 300 mahom mladih ljudi,u dva navrata na po desetak minuta blokirali su Varadinski most u prisustvu saobraćajne policije.

Deo šetnje bila je i poseta Policijskoj stanici „Stari grad“. Pred zgradu su ostavili hranu za pse i uzvikivali „Mi vas plaćamo“.

Oko 21 sat vođa protesta Miran Pogačar, član Združene akcije "Krov nad glavom" koji je u sredu povodom razbijanja Gradske kuće bio uhapšen, a u petak je pušten iz pritvora, na Trgu slobode objavio je da je protest završen, te da se sutra neće održati i pozvao one koji su u mogućnosti da odu u nedelju na demonstracije u Beogradu.

(J. S.- S. B.)

 

Foto N. Karlić

Protest u Novom Sadu


ŠETNjA U NIŠU ZAVRŠENA ISPRED KORDONA

Kordon policije raspoređen kod nadvožnjaka na Bulevaru 12. februar u Nišu zaustavio je večeras protestnu kolonu i nije joj dozvolio da nastavi dalje ka aeorodromu i auto-putu Beograd-Niš, ali nije bilo incidenata.

Učesnici protesta su seli na kolovoz i zapevali "Bože pravde", a potom skandirali "Isti smo narod" i "Spustite štitove".

Pojedini demonstranti su policajcima poklonili cvetove od papira.

Nakon kraćeg zadržavanja ispred kordona učesnici protesta su se mirno razišli.

Foto Tanjug

Kratkotrajna blokada u Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri