DŽEFRI SAKS KOD TAKERA KARLSONA O BOMBARDOVANJU 1999: Cilj je bio da se razbije Srbija, kreira nova država i najveća američka baza

Novosti online

29. 05. 2024. u 16:49

POZNATI američki ekonomista i profesor na Kolumbijskom univerzitetu Džefri Saks izjavio je da cilj NATO agresije na Jugoslaviju nije bilo nikakvo spasavanje "potlačenog" muslimanskog stanovništva već je namera bila da se rasparča Srbija kako bi se ostvarili ciljevi Amerike.

ЏЕФРИ САКС КОД ТАКЕРА КАРЛСОНА О БОМБАРДОВАЊУ 1999: Циљ је био да се разбије Србија, креира нова држава и највећа америчка база

Foto: takerkarlson.com/pritnskrin

A ti ciljevi su, kaže, stvaranje tzv. Kosova gde bi Amerika mogla da napravi najveću bazu u Jugoistočnoj Evropi.

- Bombardovali smo Beograd 78 dana. Apsolutno loš potez. Bombardovali smo jednu prestonicu Evrope 78 dana - rekao je on Takeru Karlsonu.

Na pitanje šta je bio cilj, Saks odgovara:

- Cilj je bio da se razbije Srbija i da se kreira nova država - Kosovo - gde imamo najveću vojnu bazu u Jugoistočnoj Evropi. Napravili smo bazu Bondstil tamo jer smo želeli bazu u Jugoistočnoj Evropi - rekao je Saks.

Dodao je da Amerika tada nije volela Srbiju, i ironično poručio "mi smo supersila, radimo šta poželimo".

Karlson se na to nadovezao pitanjem: "Zar cilj nije bio da se spasi muslimansko stanovništvo?", na šta je Saks dao jasan odgovor.

- Cilj je bio da se spasu američki industrijski vojni kompleksi - poručio je Džefri Saks.

Poznati voditelj je potom konstatovao da su njihove snage ubijale nevine građane i uništavale gradove.

"Znate, bilo je tužno. Ali mi radimo mnogo tužnih stvari i mnogo destruktivnih stvari, počinjemo mnogo ratova. Mi smo zemlja večnog rata", rekao je i opet na ironičan način poručio "mi ne gledamo nazad, ne bi trebalo čak ni da pričamo o ovome".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

DELEGACIJA Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili su danas godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope nakon što je poslanik hrvatskog Sabora, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će Priština biti primljena u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.

12. 06. 2024. u 16:13

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama