VELIKI SKANDAL LAŽNE DRŽAVE: Kamere na referendumu na severu Kosova i Metohije, policija nadgleda biračka mesta

Novosti online

21. 04. 2024. u 12:39

KURTIJEVA policija nadgleda biračka mesta na Kosovu i Metohiji, a na pojedinim fotografijama se vide i montirane kamere koje imaju za cilj da snimaju narod koji izađe na referendum.

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Камере на референдуму на северу Косова и Метохије, полиција надгледа бирачка места

Foto: Novosti

U zgradi opštine Leposavić primećen je niz nepravilnosti na današnjem referendumu. Članovi biračkog odbora su osobe koje su takođe odbornici u skupštini opštine Leposavić, što nije dozvoljeno. 

Kancelarije nasuprot kabineta gradonačelnika pretvorene u birački centar su gotovo puste osim članova biračkog odbora i posmatrači, a u kutijama se može videti tek nekiliko glasačkih listića. 

U Banjskoj je ispred biračkog mesta policijski džip, a prekoputa oklopno vozilo.

U četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas se organizuje referendum o opozivu gradonačelnika albanske nacionalnosti, izabranih prošle godine glasovima nekoliko procenata birača, a srpske partije na Kosovu i Metohiji pozvale su na bojkot.

Prošle godine na izbore u četiri opštine na severu Kosova i Metohije izašlo je 1.566 Albanaca i samo 13 ljudi srpske nacionalnosti, odnosno 0,029 odsto Srba na severu Kosova i Metohije, što je rezultiralo dolaskom na vlast aktuelnih, nelegitimno izabranih gradonačelnika.

Da bi referendum uspeo potrebno je da izađe 50 odsto plus jedan upisanih birača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)