UČESTVOVANJE U PROCESIMA KOJE ORGANIZUJE KURTI BILO BI NAJVEĆE PONIŽENJE ZA NAŠ NAROD Srpska lista: Protiv učešća u popisu na KiM

Милица Шкорић
Milica Škorić

05. 04. 2024. u 09:38

SRPSKA lista oglasila se novim saopštenjem povodom popisa na Kosovu i Metohiji, te su izjavila da Srbi u njemu neće učestvovati.

УЧЕСТВОВАЊЕ У ПРОЦЕСИМА КОЈЕ ОРГАНИЗУЈЕ КУРТИ БИЛО БИ НАЈВЕЋЕ ПОНИЖЕЊЕ ЗА НАШ НАРОД Српска листа: Против учешћа у попису на КиМ

foto d.z.

Poštovani građani, imajući u vidu višegodišnju represiju režima Aljbina Kurtija nad našim narodom na Kosovu i Metohiji, sa ciljem etničkog čišćenja svega srpskog sa ovih prostora, želimo da jasno poručimo Aljbinu Kurtiju i onima koji ga podržavaju da srpski narod neće učestvovati na predstojećem lažnom popisu u njegovoj organizaciji kojim želi da potvrdi svoj sramni uspeh u proterivanju Srba.

Učestvovanje u procesima koje organizuje Kurti bilo bi najveće poniženje za naš narod u trenutku kada je taj isti Kurti Srbima uskratio pravo na penzije, plate, onemogućio normalno funkcionisanje zdravstva, socijalnih davanja, ukinuo pravo glasa, hapsio i progonio Srbe, silom okupirao opštine, militarizovao sever Kosova i Metohije, zabranio vakcinaciju i dopremanje lekova, onemogućio dopremanje hrane i namirnica iz centralne Srbije, ukinuo sve postignute sporazume i njima garantovana prava srpskom narodu, zabranio srpsku štampu, ukinio odgovornost za upucavanje Srba, i srpske dece, nasilni nametnuo svoje lažne gradonačelnike u srpskim opštinama, izvršio praktično ukidanje srpskog pisma na javnim mestima i saobraćajnim znacima….

Pored toga, Kurti želi da ovim popisom dodatno napadne Srbiju sa nekakvim zahtevima za ratnu odštetu, što dodatno odvraća svakog Srbina da bude deo ovog procesa.

Pozivanje na nekakvu pravnu obavezu i poruke koje su klasično zastrašivanje je krajnje licemerno od režima koji je pogazio sve pravne akte progoneći Srbe i neće uroditi plodom. 

Više od 4000 dana Srbi čekaju formiranje Zajednice srpskih opština, što je obaveza po Briselskim sporazumima, ali i odluka njegove skupštine u Prištini, pa nikom ništa. Po kom zakonu se desetine Srba nalaze u kazamatima bez prava na pravično suđenje ili bar odbranu sa slobode? Pozivanje na pravo onih kojima zakon leži u topuzu je uvreda za svakog poštenog i časnog čoveka, koji bi se zapitao koji zakon dozvoljava da onaj koji je pucao i pokušao da ubije srpske dečake u Gotovuši na Badnji dan može slobodno da šeta bez ikakve kazne za svoj zločin?

Pozivamo i međunarodnu zajednicu da prestane da svojim ćutanjem podržava progon srpskog naroda i skriva se iza “razumevanja” i skromnih, anemičnih saopštenja. Popis u ovim okolnostima svakodnevne represije nad našim narodom i bez povratka 250.000 raseljenih bi bila čista legalizacija etničkog čišćenja koje je sprovedeno nad našim narodom od 1999. godine do danas. Možda Kurtiju i vama to ne smeta, i možda vi imate silu na raspolaganju, ali srpski narod neće prihvatiti da bude saučesnik u toj prljavoj raboti.

BONUS VIDEO: KURTIJEV RADOICA UHVAĆEN NA DELU - Pojavio se snimak u kome priznaje da pali automobile Srbima na KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?