SRPSKA LISTA O KURTIJEVIM LAŽIMA O MARTOVSKOM POGROMU: Onaj ko zločin negira i zamenjuje žrtvu sa agresorom, spreman je da zločin i ponovi

Novosti onlajn

16. 03. 2024. u 15:38

BRUTALNE laži koje je politička partija Samopredeljenje na čelu sa Aljbinom Kurtijem objavila o Martovskom pogromu i etničkom čišćenju srpskog naroda i svega srpskog koje se odigralo marta 2004. godine nastavak su opasne politike mržnje i ideologije zla prema Srbima i svemu srpskom od strane Prištine, ocenjuje Srpska lista.

СРПСКА ЛИСТА О КУРТИЈЕВИМ ЛАЖИМА О МАРТОВСКОМ ПОГРОМУ: Онај ко злочин негира и замењује жртву са агресором, спреман је да злочин и понови

Foto: Arhiva Novosti

"Onaj ko zločin negira i zamenjuje žrtvu sa agresorom, spreman je da zločin i ponovi, a tome svedočimo i danas, svakodnevnim napadima na srpski narod na Kosovu i Metohiji, pucanjem u srpsku decu, naše sunarodnike, hapšenjima, prebijanjima, skrnavljenjem naših grobova i kostiju naših predaka. Cilj ovakvih sramnih i gnusnih Kurtijevih natpisa jeste iskrivljivanje istine i stvaranje lažnog narativa o ovim događajima koji su i dalje živa rana u sećanjima Srba koji su ovo stradalništvo doživeli. 

 Tužna statistika zlodela i razmere ovog etničkog čišćenja sa kojim su se u 21. veku pred očima međunarodne zajednice suočili Srbi daje brojeve koje su objavili i Savet Bezbednosti Ujedinjenih nacija, UNMIK, OEBS, Evropska unija i svi svetski relevantni mediji i koji govore o pozadini ovog organizovanog zločina. 

 I danas zastrašujuće zvuči više od 4000 proteranih Srba, 8 ubijenih na svojim kućnim pragovima, više stotina povređenih, uništeno ili teško oštećeno više od 35 crkava i manastira, a među njima i oni na listi UNESKO poput Bogorodice Ljeviške, uništeno blizu 1000 srpskih kuća, etnički očišćeno devet sela i i 6 gradova od srpskog naroda, uništeno i oskrnavljeno preko 10000 ikona, i u potpunosti sprečen povratak raseljenih na Kosovo i Metohiju.

Žan Mari Genono, podsekretar GS UN za mirovne operacije je u Savetu bezbednosti u izveštaj istakao: “iako su na početku izgledale spontane, demonstracije su brzo preuzeli organizovani elementi sa interesom da proteraju kosovske Srbe sa Kosova i ugroze međunarodno prisustvo tamo…. Napad koji su predvodili ekstremisti kosovskih Albanaca na zajednice kosovskih Srba, Roma i Aškalija bila je organizovana, široko rasprostranjena i ciljana kampanja..” 

Treba ponoviti da nijedan relevantan međunarodni izvor nije ustanovio vezu ili odgovornost Srba za nesrećno utapanje albanskih dečaka u selu Čabra i to su naveli u svim svojim izveštajima, ali su u tim izveštajima jasno naveli da je pogrom nad Srbima bio organizovan i dobro pripremljen sa ciljem progona svega srpskog. Kao i da su etničkom čišćenju Srba doprineli zapaljivi medijski izveštaji koji su obilovali lažima o srpskom narodu. 

Više od Kurtija bi Srbi voleli da se 17. mart 2004. i svi zločini pre i nakon njega nikada nisu dogodili, ali je naša obaveza da negujemo sećanje na ovo etničko čišćenje i ne dozvolimo da laž sakrije istinu, da se zločinci izjednače sa žrtvom, niti da im se zločin oprosti, te da se za svoja zlodela kazne u skladu sa zakonom. 

Kao da nije dovoljno što Kurti svakoga dana svojim izjavama i nedelima podiže tenzije progoni sve što je srpsko, otima srpska imanja, srpske crkve, preti i proteruje Srbe već želi da lažnim narativima sakrije zločine koji su počinjeni nad našim narodom i saluva organizatore i izvršioce ovih zločina od procesuiranja i sankcionisanja", naveli su iz Srpske liste. 

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: Pogledajte trejler za film "Žetva"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (48)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi