BRNABIĆEVA U LONDONU IZBACILA KURTIJA IZ TAKTA: "Neko nam je ovde ozbiljno u zabludi"

Novosti online

26. 02. 2024. u 13:05

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić odbrusila je danas takozvanom premijeru lažne države Kosovo Aljbinu Kurtiju u Londonu, poručivši mu da živi u ozbiljnoj zabludi.

БРНАБИЋЕВА У ЛОНДОНУ ИЗБАЦИЛА КУРТИЈА ИЗ ТАКТА: Неко нам је овде озбиљно у заблуди

Foto: Tanjug

U Londonu se održava samit Evropske banke za obnovu i razvoj, posvećen Zapadnom Balkanu i koji ima za cilj privlačenje stranih investicija na ovo područje.

Brnabićeva je tokom odgovaranja na pitanja publike teritoriju Kosova i Metohije nazvala baš onako kako i treba - Kosovo i Metohija, nakon čega je Aljbin Kurti potpuno izgubio živce.

On je jedva dočekao da dobije reč, posle čega se verovatno i pokajao. 

Naime, on je nervoznim glasom počeo da nabraja kako je takozvano Kosovo republika, pa onda u istoj rečenici demantovao sam sebe, i počeo da nabraja koliko zemalja Evropske unije priznaje lažnu državu a koliko članica NATO-a.

U toku nabrajanja Brnabićeva je odmah uložila prigovor i upozorila publiku da Kurti ne govori istinu što se tiče brojki zemalja koje priznaju autonomnu pokrajinu Srbije kao državu.

Nakon toga je Kurti načisto podivljao.

- Ovde je rečeno da smo mi Kosovo i Metohija. Onda bih ja vama oduzeo mnogo vremena, pošto bih Srbiju morao da nazovem Srbija i Vojvodina i Sandžak i Bujanovac i Timok! 

Komentar Ane Brnabić na ove nebuloze potpuno je izbacio Kurtija iz takta.

- Neko nam je ovde ozbiljno u zabludi - poručila mu je premijerka.

Nakon toga, moderatori su nastavili dalje sa pitanjima publike, pošto je raspoloženje Kurtija govorilo da bi verbalna rasprava mogla da eskalira ukoliko bi se nastavila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (45)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)