PRATIMO DEŠAVANJA KOJA NAROČITO POGAĐAJU SRBE SA KiM: Lajčak sumirao posetu Beogradu i Prištini

Милица Шкорић
Milica Škorić

05. 02. 2024. u 18:30

SPECIJALNI izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je da pažljivo prati dešavanja u vezi sa odlukom Centralne banke Kosova o gotovinskim transakcijama, koja posebno pogađa Srbe na Kosovu i Metohiji.

ПРАТИМО ДЕШАВАЊА КОЈА НАРОЧИТО ПОГАЂАЈУ СРБЕ СА КиМ: Лајчак сумирао посету Београду и Приштини

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Lajčak je na Fejsbuku, sumirajući prethodnu sedmicu, podsetio da je u Beogradu i Prištini razgovarao o aktuelnoj situaciji i narednim koracima u dijalogu.

- Razgovarali smo o dijalogu, a dotakli smo se i trenutnog stanja odnosa EU i (tzv.) Kosova. Detaljni razgovori sa liderima i glavnim pregovaračima sa obe strane bili su blagovremeni i važni, što nam je omogućilo da izrazimo svoja očekivanja za naredne mesece i da razgovaramo na čemu ćemo raditi. Pratimo dešavanja fokusirajući se na trenutnu dinamiku procesa normalizacije. U tom kontekstu, pažljivo pratim dešavanja u vezi sa nedavnom Uredbom (tzv.) Centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju, koja posebno utiče na srpske zajednice koje žive na Kosovu - poručio je Lajčak.

Dodao je da ove sedmice putuje u Firencu, gde će na Evropskom univerzitetskom institutu održati predavanje o Zapadnom Balkanu.

BONUS VIDEO: OVO SU NAJTEŽA VREMENA ZA NAS - Konferencija rektora prištinskog univerziteta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)