OGLASILO SE VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO U KRUŠEVCU: Nije bilo krivičnih prijava za kršenje izbornih prava

S.BABOVIĆ

23. 12. 2023. u 11:31

KRUŠEVAC - TOKOM izbora na parlamentarnim i lokalnnim izborima 17.decembra, kao i u periodu nakon toga, na području nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, kao i područnih osnovnih javnih tužilaštava u Kruševcu, Trsteniku i Brusu, od strane nadležnih organa, nisu konstatovane nepravilnosti vezane za izborni proces, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu.

ОГЛАСИЛО СЕ ВИШЕ ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО У КРУШЕВЦУ: Није било кривичних пријава за кршење изборних права

Foto:S.Babović

U naznačenom periodu nisu podnošenje krivične prijave za krivična dela protiv izbornih prava, osim što je u Kruševcu, povodom prijave da je u jednom slučaju došlo do povreda izbornih pravila, koja se odnose na glasanje van biračkog mesta(od kuće), formiran predmet i od strane nadležnog Osnovnog tužilaštva naloženo prikupljanje potrebnih obaveštenja.

-Osim toga, u Trsteniku je povodom vređanja člana Biračkog odbor,a od strane nadležnog OJT naloženo podnošenje prekršajne prijave protiv jednog licenavodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, koje potpisuje glavni javni tužilac dr Bratislav Petrović.

Na lokalnim izborima u Kruševcu glasalo je 60,81 posto upisanih birača na 132 biračka mesta. Pravo glasa na lokalnim izborima imalo je 104.972 građana, dok je na parlamentarnim izborima pravo glasa imalo nešto više 106.010 glasača(134 biračka mesta), budući da se u Kruševcu organizovalo glasanje i u Vaspitno - popravnom domu i u Okružnom zatvoru.

Kako se glasalo u Kruševcu, pročitajte ovde.

Pravo glasa van biračkog mesta imalo je više od 1.000 upisanih birača, usled bolesti, starosti ili invaliditeta. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!