KINESKI KONZUL ČESTITAO VUČIĆU POBEDU NA IZBORIMA: Veliki državnik i prijatelj - u Kini uživate veliko poštovanje

Novosti online

19. 12. 2023. u 09:07

GENERALNI konzul Kine u Njujorku Huang Ping čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi liste oko SNS na izborima u Srbiji, izjavio je danas generalni konzul Srbije u Njujorku Vladimir Božović, koji je s kineskim kolegom razgovarao o jačanju međusobne saradnje i veza dveju zemalja i u SAD.

КИНЕСКИ КОНЗУЛ ЧЕСТИТАО ВУЧИЋУ ПОБЕДУ НА ИЗБОРИМА: Велики државник и пријатељ - у Кини уживате велико поштовање

Foto N. Skenderija

Huang je sa Božovićem razgovarao i o upravo održanim izborima u Srbiji i uputio čestitke svim učesnicima izbora na fer i demokratskom izbornom procesu, rečeno je Tanjugu u Generalnom konzulatu Srbije u Njujorku.

Huang je čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pobedi njegove koalicije, rekao je Božović i dodao da je generalni konzul uputio srdačne pozdrave Vučiću koji u Kini, kako kaže, uživa veliko poštovanje i koga kineski politički establišment smatra velikim državnikom i prijateljem.

Tokom susreta Huang je naglasio da će Srbija i njen Generalni konzulat u Njujorku, ali i sam generalni konzul imati njegovu punu podršku u radu, a što uključuje i mogućnost korišćenja prostorija Generalnog konzulata Kine za realizaciju predviđenih aktivnosti.

Božović je naveo da kineski konzulat važi za jedan od najlepših i najfunkcionalnijih prostora među diplomatsko-konzularnim predstavništvima i ocenio da je gest Huanga nesumnjiv dokaz snažnog prijateljstva dveju zemalja, ali i poštovanja koje Srbija uživa u Kini.

Tokom susreta u Generalnom konzulatu Kine naglašena je važnost dijaloga i međunarodne saradnje, kao i daljeg osnaživanja bliskih veza što će se, kako je rečeno u srpskom konzulatu, ponajviše ostvarivati kroz mehanizme direktne saradnje dva generalna konzulata u Njujorku, koja na najvišem nivou brinu o svojim zajednicama u SAD spremnim na produbljivanje kontakata i međusobnog povezivanja.

Božović je kolegi uručio i posebno vino "Tesla in vino veritas" koje je proizvedeno u okviru strateške nacionalne kampanje obeležavanja osam decenija od smrti Nikole Tesle.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)