SRBIJA NEĆE STATI: Bojnik 77% , Lebane i Medveđa 63% za Vučića (FOTO)

Novosti online

18. 12. 2023. u 19:46

TRI opštine na jugu Srbije – Bojnik, Lebane i Medveđa dali su apsolutnu podršku listi Aleksandar Vučić, Srbija ne sme da stane na lokalnim izborima održanim u nedelju.

СРБИЈА НЕЋЕ СТАТИ: Бојник 77% , Лебане и Медвеђа 63% за Вучића (ФОТО)

Foto Novosti

Naime, prvoplasirana lista Aleksandr Vučić, Srbija ne sme da stane osvojila je ćak 77% glasova u Bojniku, više od 63% u Lebanu i neverovatnih 63% u opštini Medveđa! Ovo predstavlja skok za ovu listu blizu 20% u svakoj opštini, što predstavlja istorijske rezultate ali i veliku odgovornost za vođenje ovih mesta u naredne četiri godine.

Ovo nedvosmisleno dokazuje da su stanovnici ovih opština jasno poručili da su za rezultate, a ne za mržnju, da su za konkretne planove i programe umesto ponude sa druge strane – kako srušiti Aleksandra Vučića.

Tako su Bojnik, Lebane i Medveđa pokazali da veliki razvojni projekti koji su pokrenuti u ovim opštinama neće stati i da će se nastaviti sa izgradnjom trga u Bojniku, rekonstrukcija arheološkog nalazišta Caričin grad u Lebanu, uređenjem Sijarinske banje u Medveđi....

Podsećamo da je 100 dana rada Vlade ove godine obeleženo upravo u opštini Lebane, što je opozicija oštro kritikovala. Njihov argument je bio kako je uopšte nekome palo na pamet da tamo obeležava bilo šta, misleći verovatno da sve ceremonije treba da se odrzavaju u krugu dvojke. Vlada Srbije je upravo velikim, kapitalnim projektima koje sprovodi u Lebanu, pokazala da će ovaj deo Srbije u budućnosti biti u fokusu.  

Sve su to kapitalni projekti za ova mesta, koja će u potpunosti promeniti perspektivu razvoja ovog dela Srbije. Kada je premijerka Ana Brnabić pre nekoliko meseci posetila Lebane i bila u arheološkom nalazištu Caričin grad, rekla je da će se razvoj tog kraja Srbije oslanjati na turizam. To je za elitu iz kruga dvojke poslužilo kao predmet za napad na vlast i sprdanje po društvenim mrežama, čime su samo pokazali do koje mere su spremni da ponižavaju narod Srbije i dokazali su da dalje ne vide dalje od svojih luksuznih stanova na Vračaru.

Takođe, upravo u takvom stavu „elite“ leži razlog zašto su ostvarili katastrofalan rezultat na parlamentarnim izborima, i što je najgore, čini se da ni iz ovoga ništa neće naučiti. U međuvremu, tim oko Aleksandra Vučića već danas nastavlja rad na ključnim projektima za Južnu Srbiju i pruža građanima ovih mesta nove mogužnosti, otvara nova radna mesta i u potpunosti pravi novo lice Srbije.

Lebane i Caričin grad – novi kulturno-istorijski centar Srbije, 

Sijarinska banja - prva pristupačna banja u Srbiji, država ulaže preko 10 mil EUR u obnovu, tvrđava Maglič - najočuvanija srednjevekovna tvrđava u Srbiji – konačno dobija prvi most-pasarelu u Srbiji, sa pristupom za invalide, po sebi sama atrakcija koja će privući turiste u Dolinu jorgovana

Put preko Radan planine – objedinjava turističku ponudu klaster opština dva okruga, četiri banje...
 
Pored ulaganja u ključnu infrastrukturu, nisu zaboravljena ni okolna sela i meštani – zato postoji novi program Ministarstva turizma i omladine za podršku seoskom turizmu (od 150 miliona dinara do 3 miliona dinara po objektu) – koji daje šansu ljudima da se vrate i privređuju na svojim ognjištima

Uredba koja je pri kraju pripreme, biće dodatni stimulans i onima koji se bave seoskim turizmom a nisu prijavljeni i kategorisani, da uđu u registar CIS-a kako bi mogli da konkurišu za sredstva –  država na ovaj način smanjuje prostor za sivu zonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)