ZAHAROVA O SITUACIJI NA KIM: Zapad podstiče Albance na agresivnu srbofobiju

Novosti onlajn

29. 11. 2023. u 12:06

PRIVREMENE institucije na Kosovu nastavljaju da destabilizuju situaciju u južnoj srpskoj pokrajini – ograničavajući prava srpskog življa, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na nedeljnom brifingu. Ovog puta, Srbima se zabranjuje da glasaju na vanrednim parlamentarnim izborima.

ЗАХАРОВА О СИТУАЦИЈИ НА КИМ: Запад подстиче Албанце на агресивну србофобију

FOTO: AP/Tanjug

Kako je istakla, albanske "vlasti" na Kosovu grubo su narušile biračko pravo lokalnih Srba, time što im nisu dozvolili da u svojim mestima glasaju na parlamentarnim izborima u Srbiji.

- Predlog da se zaključi neki međudržavni sporazum o tome liči na ruganje. Tzv. premijer Kosova Aljbin Kurti nastavlja cinične ucene sa ciljem da Beograd prizna nezavisnost pokrajine. Ovo je još jedan udar na dosadašnju praksu glasanja Srba pod okriljem UN na Kosovu. Dok se SAD i EU predstavljaju na svakom koraku kao zaštitnici demokratskih standarda, u ovom slučaju zatvaraju oči na kršenja osnovnih prava kosovskih Srba. Jednostavno, ne žele da se mešaju u to, čime svoje štićenike - Kosovare - podstiču ka još agresivnijoj srbofobiji - istakla je ona.

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji će biti održani 17. decembra. Srbi sa Kosova i Metohije će moći da glasaju u jednom broju opština na jugu zemlje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

VUČIĆ JE ŽRTVA MEDIJSKOG TERORA: Više od 110 sati negativnog programa o predsedniku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVK GA JE OTELA 1998. GODINE: Svedočenje Nebojše o tome kako je preživeo 40 dana zatočeništva (VIDEO)