VESIĆ: Opoziciji je jedina politika napad na Vučića i njegovu porodicu

Novosti online

12. 11. 2023. u 13:08

BILO šta da se gradi ili novo uradi u Srbiji predmet je napada od strane opozicije čija je jedina politika napad na predsednika Aleksandra Vučića i njegovu porodicu što je besprizorno i ne dešava se nigde u svetu, izjavio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić.

ВЕСИЋ: Опозицији је једина политика напад на Вучића и његову породицу

Foto P. Mitić

On je, gostujući na televiziji Pink, rekao da opozicija sve negativno što se desi u društvu povezuje sa vlašću, a kada vlast reaguje u skladu sa zakonom odjednom zaćute i ponašaju se kao da se ništa nije dogodilo.

- Na tajkunskim medijima imate uglavnom iste političare, novinare i druge ljude koji su stručnjaci za sve – od spomenika Stefanu Nemanji, Beograd na vodi, brzu prugu Novi Sad-Subotica pa do autoputeva… Oni su “strucnjaci za sve” i sve znaju i uvek imate istu matricu - kada se nešto dogodi kreću napadi i vodi se hajka, a kada se pokaže da su lagali, prelaze na sledeću temu kao da se ništa nije desilo - rekao je Vesić.

Kao primer je naveo rekonstrukciju Sava centra koji je prodat na javnom tenderu 2018. godine kompaniji “Delta holding”, a koji je sada, kako je istakao, najbolji kongresni centar u ovom delu Evrope.

- Kada je objekat prodat na javnom tenderu na koji je svako mogao da se javio i ponudi više novca i bolje uslove tajkunski mediji su bili puni napisa da je prodat simbol Beograda, lagali su kako će Sava centar biti srušen i da će se tu graditi stanovi. Svako te napise može da pronađe na internetu Danas, kada je Sava centar otvoren i kada će zbog toga biti potrebno da se u Beogradu izgrade tri, četiri nova hotela visoke kategorije, svi oni ćute. U tim istim medijima imate hvalospeve o izgledu Sava centra. Kao da se ništa nije dogodilo. I niko od njih nije rekao - izvinite lagali smo. Isti novinari sada pišu hvalospeve. To je Šolakovo novinarstvo - rekao je Vesić.

To je, kako je dodao, matrica napada na sadašnju vlast koja se ponavlja godinama.

Vesić je rekao da opozicija nema nijednu ideju šta bi mogla da uradi jer ništa i nije u stanju da uradi, kao što nema odgovor ni na jedno važno državno pitanje – o sankcijama prema Rusiji, Kosovu i Metohiji…

- Oni znaju samo da napadaju predsednika Vučića i njegovu porodicu i to je njihova jedina kampanja. To je zaista bestidno, besprizorno i ne dešava se nigde u svetu. To je jedino što oni nude, a onda se posle čude kada ih Vučić pobedi na izborima, pa će opet da pričaju kako izbori nisu bili u redu iako su na njima učestvovali i iako je vlast prihvatila svaki njihov zahtev po tom pitanju - zaključio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (41)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?