SRPSKA LISTA: Kurti hapsi Srbe bez dokaza o krivici, a EULEKS ćuti

Novosti online

10. 10. 2023. u 21:25

SRPSKA lista saopštila je večeras, nakon hapšenja još jednog Srbina na Kosovu i Metohiji, pod optužbama za navodni ratni zločin, da režim Aljbina Kurtija nastavlja sa sprovođenjem hrvatskog scenarija i ispunjenjem plana za rešavanje pitanja srpskog naroda koji je obećao pre nekoliko meseci - da polovinu Srba protera, a polovinu uhapsi, i to, kako ističu - bez dokaza.

СРПСКА ЛИСТА: Курти хапси Србе без доказа о кривици, а ЕУЛЕКС ћути

Foto: Profimedia

- Danas, u popodnevnim časovima, na administrativnom prelazu Merdare, uhapšen je Tomica B. iz Prilužja, u svom mestu poznat kao dobar, povučen i porodičan čovek koji nije prodao svoju imovinu. On se sumnjiči da je počinio navodno ratni zločin, a do sada je 24 godine bez ikakvih problema prelazio administrativne prelaze i boravio na Kosovu i Metohiji - navodi Srpska lista.

Zbog toga je, ističu, užasan osećaj kod svih Srba na Kosovu i Metohiji.

- Užasan je osećaj kod svih Srba na Kosovu i Metohiji kada Kurtijev režim ima slobodu da maltretira, hapsi i proglašava krivim Srbe bez ijednog dokaza o krivici, i to u prisustvu međunarodnih misija i najskuplje evropske misije - EULEKS, koja se, po pravilu, kada se krše prava Srba, nikada nije oglasila - poručila je Srpska lista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)