PONOSAN SAM NA DAN KOJI DANAS SVETKUJEMO Vučić: Zajednički smo odluku o tom prazniku doneli Republika Srpska i mi

Novosti online

15. 09. 2023. u 19:10

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Nišu na svečanoj manifestaciji posvećenoj obeležavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave da je teško govoriti posle patrijarha i predsednika Republike Srpske.

ПОНОСАН САМ НА ДАН КОЈИ ДАНАС СВЕТКУЈЕМО Вучић: Заједнички смо одлуку о том празнику донели Република Српска и ми

Foto: J. Ćosin

- Bolje za vas, za nas i našu zemlju da mnoge stvari koje znam i prećutim jer našu zemlju moramo da čuvamo. Ponosan sam na praznik koji danas svetkujemo. Zajednički smo odluku o tom prazniku doneli Republika Srpska i mi. Mi Srbi smo uvek umeli da se razjedinjujemo i da sebi pogrde izmišljamo ili da lako tuđe pogrde prihvatamo. Zamislite da kažu da postoje hrvatski Srbi... Zašto nikad nije postojao srpski Hrvat, srpski Bošnjak... Nigde to niste mogli da čujete. Samo ste mogli da čujete da postoje neki drugi Srbi - rekao je Vučić.

On je izjavio da u Crnoj Gori Srbi ne mogu da budu u vlasti jer nisu dovoljno uverljivi da će se boriti protiv omraženog Beograda i još omraženije Moskve.

- Šta će Srbi u Vladi? Oni mogu da budu samo remetilački faktor. Tako vam je svuda. Kažu da vole Srbe, ali one koji ne vole Beograd i Srbiju. To su nam radili i od Pavelića i pre Pavelića - kazao je Vučić.

On je pozvao sve građane koji nisu Srbi da budu ponosni pripadnici svog naroda, ali da našem narodu ne oduzimaju pravo da se zovu Srbima, ponosnim na svoju prošlost, sadašnjost i budućnost.

- Ništa više od toga ne tražimo - rekao je Vučić.

Kaže i da zadugo pravde za Srbe neće biti.

- Nas optužuju da pravimo Veliku Srbiju, a lažu... - kazao je Vučić. On je rekao da na Kosovu i Metohiji nema ranjenih Albanaca, ali zato ima sedmorica ranjenih Srba, od toga dvoje dece.

- I ko je kriv? Ili obe strane ili Srbi. To se neće uskoro promeniti - kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (22)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)