PETKOVIĆ: Optužbe Svečlje nemaju veze sa realnošću

Tanjug

18. 08. 2023. u 18:21

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas Dželjalju Svečlji da bi mu bolje bilo, pre nego što pomisli da optuži Beograd za apsolutno nepostojeće pritiske na Srbe policajce da napuste takozvanu Kosovsku policiju, da se bavi narkodilerima u redovima Samoopredeljenja, ali i da uradi test na određene supstance, jer takve optužbe nemaju veze s realnošću.

ПЕТКОВИЋ: Оптужбе Свечље немају везе са реалношћу

Foto: Tanjug

Petković je istakao da Beograd ne pritiska Srbe da donose odluke o tome gde će raditi, niti kako će živeti, ali ono što je izvesno jeste da Srbi na severu Kosovsku policiju doživljavaju kao "okupatorsku silu" u kojoj ne žele da rade protiv svog naroda, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

-Srbima na Kosovu i Metohiji još odzvanjaju reči Aljbina Kurtija da je kosovska policija nastavak i naslednik terorističke tzv. OVK i zato nikoga ne treba da čudi da Srbi ne žele da rade u Kurtijevim institucijama. Dobro je poznato da je Kurti želeo i da se na brojnim adresama hvalio kako će da “popuni bezbednosni vakuum na severu”, angažujući sebi podobne Srbe i agitatore, ali su mu Srbi još jednom odgovorili da neće ni njega, ni njegovu tzv. Kosovsku policiju, rekao je Petković.

Dodaje da Kurti sada, da bi opravdao svoj neuspeh i našao alibi za fijasko pred međunarodnom zajednicom, optužuje Beograd da stoji iza pritisaka.

-Neka se već jednom suoči sa istinom - nikada pravi Srbin neće udariti na svoje sunarodnike, nikada neće protiv svog naroda da budu pendrek u rukama Svečlje i Kurtija i to su im jasno poručili i kada su 5. novembra prošle godine napustili Kosovsku policiju, kada je kap u prepunoj čaši bilo to da nisu želeli da svojim sugrađanima pišu kazne za srpske tablice, rekao je Petković.

BONUS VIDEO - OVAKO SE BRANI KRIMSKI MOST: Svuda je magla i dim

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)