TERZIĆ: Obradović sramno udara na sopstvenu državu

Novosti online

04. 08. 2023. u 15:37

MILOŠ Terzić, član Predsedništva Srpske napredne stranke, reagovao je saopštenjem na izjave Boška Obradovića.

ТЕРЗИЋ: Обрадовић срамно удара на сопствену државу

Foto: SNS

"U danu kada obeležavamo Dan sećanja na zločinačku akciju "Oluja" koju su sprovele hrvatske oružane snage, kako bi najvećim etničkim čišćenjem u Evropi završile svoj davno isplanirani krvavi posao, koji je podrazumevao proterivanja Srba iz Krajine, Boško Obradović preko tajkunskih medija sramno udara na sopstvenu državu.

Nikoga to u Srbiji ne treba da čudi, jer je odavno jasno da je dotični uveliko otklonio sve ideološke prepreke i da pripada istom krugu ljudi sa kojima šeta na protestima protiv Srbije, a koji predstavljaju perjanice drugosrbijanske prozapadne opozicije. Rame uz rame je Obradović na ulicama Beograda stajao sa Radom Trajković koja se upinje da opravda Kurtijev teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji, ali i uz Alijine snajperiste potpomognute sa hrvatskim vijećnicima iz Zagreba. Svi su tu na istom zadatku i sve ih ujedinjuje mržnja i prema Srbiji i prema Vučiću. Sa takvima je Obradović u stroju, a Vučić im je očigledno kriv zbog toga što je ekonomski, politički i vojno podigao Srbiju i što danas obeležavamo dane iz naše slavne, ali i tragične prošlosti i što se Srbija više nikome ne izvinjava.

Pored toga što se zalaže za obojenu revoluciju i nasilan dolazak na vlast, duboko svestan da ga narod neće, poziva na nekakav "crnogorski model" koji Srbima u Crnoj Gori ništa dobro doneo nije. Očigledno Obradović priželjkuje taj model da bi uz podršku svojih koalicionih partnera iz bivšeg režima sproveo isto što i Zdravko Krivokapić koji je usvajanjem sramne Rezolucije o Srebrenici u Skupštini Crne Gore čitav srpski narod proglasio genocidnim, zbog čega nikada neće sprati ljagu sa svog imena. Ipak, kako je Obradović već jednom bio u političkom savezu sa Marinikom i onima koji stigmatizuju Srbe, to nikoga u našoj zemlji više ne iznenađuje.

Bolje je Obradoviću da odmah zaboravi i ne fantazira o "crnogorskom modelu", jer da nešto o politici zna, znao bi da taj model podrazumeva otvoreni uticaj stranih ambasada na kreiranje državne politike, kao i formiranje Vlade u lobijima hotela. Sa tom praksom smo odavno, zahvaljujući Vučiću raskrstili i Srbija je jedina zemlja u Evropi koja vodi nezavisnu i slobodnu politiku, imunu na uticaje spolja što dokazuje istrajnost povodom pitanja Kosova i Metohije, Republike Srpske, ali i oko neuvođenja sankcija Ruskoj Federaciji. Za kraj neka zna da povratka u vreme dosovskog ludila, kada su on i njegovi koalicioni partneri po modelu "leva ruka desni džep" ojadili Kolubaru, neće biti, iako mu to vreme očigledno nedostaje. Građani Srbije su im mnogo puta poručili da pružaju apsolutnu podršku odgovornoj politici Aleksandra Vučića i da nikakvo vređanje dostojanstva srpskog naroda po agendi stranih ambasada ne dolazi u obzir", napisao je Terzić u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)