AMBASADOR RUSIJE U BEOGRADU: Delimo ocene Vučića, ima razloga za posebnu sednicu SB UN o Kosovu i Metohiji

Tanjug

06. 07. 2023. u 18:46

AMBASADOR Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da Rusija u potpunosti deli ocene predsednika Srbije Aleksadra Vučića povodom "nepodnošljive situacije" na Kosovu i Metohiji i poručio da postoje svi razlozi da se situacija razmotri na posebnoj sednici Saveta bezbednosti UN u cilju "prave deeskalacije, okončanja progona Srba".

АМБАСАДОР РУСИЈЕ У БЕОГРАДУ: Делимо оцене Вучића, има разлога за посебну седницу СБ УН о Косову и Метохији

Foto D. Milovanović

Aleksandar Bocan-Harčenko je na Tviteru naglasio da se Rusija zalaže da se pitanje Kosova i Metohije rešava u međunarodno-pravnom okviru rezolucije 1244 SB UN, uz potpunu transparentnost i objektivnost pristupa svih učesnika.

- U potpunosti delimo ocene predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom nepodnošljive situacije na Kosovu i Metohiji. Postoje svi razlozi da se situacija razmotri na posebnoj sednici SB UN u cilju prave deeskalacije, okončanja progona Srba. Zalažemo se da se kosovsko pitanje rešava u međunarodno-pravnom okviru rezolucije 1244 SB UN, uz potpunu transparentnost i objektivnost pristupa svih učesnika - naveo je Bocan-Harčenko.

Vučić je ranije danas rekao da se Srbija nalazi u do sada najtežoj situaciji po pitanju KiM, ali ne svojom krivicom, i da je u toku etničko čišćenje Srba sa KiM koje sprovodi prištinski režim.

Predsednik Srbije rekao je da će tražiti hitan razgovor sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, kao i sazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN imajući u vidu da su životi Srba na KiM i njihova bezbednost ugroženi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (45)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)