MIRNO SEDELI NA ZEMLJI, PA "NESTALI" IZA KORDONA KFOR-a: Evo dokaza da uhapšeni Srbi na mitingu nisu učestvovali u neredima (FOTO/VIDEO)

Novosti online

02. 06. 2023. u 11:08

VIDEO i foto materijal koji je ekipa Kim radija snimila u ponedeljak, 29. maja, u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona KFOR-a pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno - privedeni.

МИРНО СЕДЕЛИ НА ЗЕМЉИ, ПА НЕСТАЛИ ИЗА КОРДОНА КФОР-а: Ево доказа да ухапшени Срби на митингу нису учествовали у нередима (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Radio KiM

Naknadnim uvidom u snimljeni materijal ustanovljeno je da se na snimku jasno vidi da Radoš Petrović, momak sa bradom i naočarima koji sedi pored Gorana Rakića, poziva okupljene da se smire i posedaju, a potom sa njima peva "Kosovo je srce Srbije". Tada se kordon KFOR-a na trenutak "otvara" i u njemu Radoš Petrović nestaje.

- Već danas ću snimak i fotografije proslediti Specijalnom tužilaštvu kako bi se otklonila svaka sumnja u odnosu na mog branjenika. Iz snimka se jasno vidi da je gospodin Petrović iz sedećeg položaja uvučen u kordon KFOR-a pre početka nereda - rekao je za Kim radio branilac Radoša Petrovića, advokat Dejan A. Vasić.

Foto: Radio KiM

Na fotografijama sukcesivno snimljenim u periodu od jednog minuta se takođe vidi kako Petrović i Obrenović (sa kapom, sedi neposredno do Petrovića) "nestaju" iza kordona KFOR-a.

Foto: Radio KiM

- To je ono o čemu smo sudu ukazivali tokom sednice, da je faktički momenat lišavanja slobode mog klijenta taj trenutak koji se vidi na slikama, a ne kako tužilaštvo tvrdi 23.30. Nadalje, vidi se da je moj branjenik mirno protestovao i da je sa zemlje uvučen od strane vojnika KFOR-a. Sudu i tužilaštvu proslediću ove fotografije danas - kazao je za Kim radio branilac Dušana Obrenovića, advokat Predrag Miljković.

Foto: Radio KiM

Foto: Radio KiM

Foto: Radio KiM

Sa njima je iza kordona uvučen još jedan čovek u plavom prsluku, ali je on kasnije, kako se saznaje, pušten.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (46)

MIHINA MAJKA U CRNINI: Slike iz porodičnog doma slavnog fudbalera u Novom Sadu slamaju srce (FOTO)