PRSTI NA OBARAČU: Detalj na ovoj fotografiji Kurtijevog specijalca dokazuje sve - ROSU kriv za haos u Zvečanu (FOTO)

D.Z.

29. 05. 2023. u 21:39

KFOR je danas pod punom opremom za razbijanje demonstracija na okupljeni narod kod Zvečana, a pripadnici ROSU su pucali na Srbe.

ПРСТИ НА ОБАРАЧУ: Детаљ на овој фотографији Куртијевог специјалца доказује све - РОСУ крив за хаос у Звечану (ФОТО)

Društvene mreže

Društvenim mrežama kruži fotografija Kurtijevog specijalca s prstom na obaraču.

Društvene mreže

U sukobima u opštini Zvečan povređena su najmanje 52 Srbina. Teže su povređena tri Srbina.

Podsetimo, Srbi su se na severu KiM jutros u 7 sati okupili su se ispred opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić kako bi iskazali nezadovoljstvo upadom nelegalnih Kurtijevih okupatora u srpske zgrade, jer vojnici KFOR-a iako su davali garancije, nisu zaštitili Srbe i nisu sprečili nelegalno i nasilno preuzimanje opština i nasilje kojem su Srbi bili izloženi.

- Dva vozila ROSU ostala su okružena Srbima, na koji je srpski narod okačio zastavu i ispisao četri slova S, ali Srbi nisu sprovodili nasilje. Srbi su predložili da KFOR zameni ROSU specijalcima a da KFOR može da ostane. Srbima nije smetao KFOR - objasnio je predsednik Vučić i dodao:

- Tada je komandant KFOR-a za region istok rekao da razume spske zahteve i da će ih preneti. KFOR zatim uslovljava čitav dogovor time da Srbi puste dva borbena vozila ROSU iza kordona KFOR, bliže opštini jer se njihovi, albanski policajci užasno plaše prisutnih Srba iako su i sami Srbi bili u dvostrukom obruču ROSU i KFOR. Srbi na to nisu pristali i tada je KFOR krenuo u akciju. U prvom redu bili su Igor Simić i Goran Rakić. Krenuli su da ih udaraju po mođunožju, po glavi, a teže povrede pretrpeo je Dragiša Milović koji je bio u prvom redu koji se u ovom trenutku nalazi u KBC Kosovska Mitrovica. Udarali su ih, šutirali, vukli. Simića su pokušali da uvuku u svoj krug sasvim. Srbi su ga jedva odvojili u poslednjem trenutku. Uradaju MIlovića, Rakića, počinju ad bavaju šok bombe po narodu koji ustaje, deo kreće da se sklanja, a deo prihvata borbu. Pesnicama, na do zuba naoružane pripadnike KFOR. Pripadnik ROSU sa Kalašnjikovim kleči na zemlji i ispaljuje više hitaca. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!