RAZMOTRIĆEMO PREDLOG SRPSKE LISTE: Vučević o prekidu dijaloga sa Prištinom

Tanjug

27. 05. 2023. u 15:24

MINISTAR odbrane i novi predsednik SNS Miloš Vučević rekao je danas u Kragujevcu da će državni organi u kratkom roku razmotriti poruku Srpske liste da se prekine dijalog sa Prištinom.

РАЗМОТРИЋЕМО ПРЕДЛОГ СРПСКЕ ЛИСТЕ: Вучевић о прекиду дијалога са Приштином

Foto: Printscreen/Pink

- Što se tiče situacije na KiM, veoma je dramatična i teška i kao građanin Srbije, kao Srbin apsolutno razumem poruku Srpske liste i svih građana srpske nacionalnosti na KiM. Državni organi će u kratkom roku razmotriti ono što je poruka Srpske liste koja se praktično dogodila ili definisala dok je trajala naša skuština, pa ćete dozvoliti da je potrebno i vremena da se o tome razgovara - dodao je on.

On je rekao je cilj Kurtijeve politike etničko čišćenje Srba ili da se svede na "minorni broj koji je za njih prihvatljiv".

- Zaista je nekada degutantno razgovarati sa onima koji su po ko zna koji put osudili Kurtijevo nasilje, a on baš ne haje za njihova osuđivanja i uvek ide korak dalje i očigledno nastavlja sa politikom terora nad srpskom zajednicom na KiM,  sa isključivim ciljem da etički očisti KiM od Srba, bez bilo kakve dileme - rekao je Vučević.

On je pozvao Srbe da ne nasedaju na provokacije, da izbegenemo scenario da smo rušilački faktor i da ne idemo na ruku Kurtiju.

BONUS VIDEO: Specijalci ROSU napuštaju Zubin potok

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (36)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!