STIGLO PISMO U VLADU SRBIJE: Država je već učinila mnogo za poljoprivrednike, toga nema nigde u Evropi

Novosti online

16. 05. 2023. u 14:51

ZORAN Milićević, predsednik Sabora proizvođača agroprivrede Srbije (SPAS), uputio je pismo podrške predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

СТИГЛО ПИСМО У ВЛАДУ СРБИЈЕ: Држава је већ учинила много за пољопривреднике, тога нема нигде у Европи

Foto V. Danilov

Pismo Zorana Milivojevića prenosimo u celosti:

Poštovana predsednice Vlade Republike Srbije. Obraćam vam se u ime mnogih udruženja stočara, ratara, voćara, povrtara, zadrugara i ostalih.

Zahtevi koje su juče ispostavila udruženja poljoprivrednika Vladi Srbije bila su nerealna i nesprovodiva, i planirano je da budu odbijena da bi se organizovali već pripremljeni protesti sa političkim primesama. Država je već učinila mnogo za proizvođače mleka subvencijama za nabavku junice 125.000, po grlu 30.000, premija za litar 16 dinara ili 105.000, za žensko tele 200.000, kukuruza 240 kg po grlu do po 50 grla po gazdinstvu. Toga nema nigde u Evropi. 

Foto: Novosti

Prelevmani od 300 dinara po kg sireva iz EU su izvanredna zaštita. Mislimo da država još malo treba da posveti pažnju malim poljoprivrednim gazdinstvima. Takođe da se poradi na obnovi svinjarstva. Odbiti predlog da udruženja poljoprivrednika sama predlože kako da se rasporedi 68 milijardi ili 5 odsto budžeta je velika greška na štetu nas poljoprivrednika.

Pojedini mediji govore o navodnim pretnjama Mileti Slankamencu, navodnom poljoprivredniku. Mile Slankamenac nije poljoprivrednik već zaposlen u Upravi za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu. Pozicija izvršilac za regulisanje saobraćaja i katastar, viši referent. To ga kvalifikuje za blokade.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (18)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)