"LEŠINARENJE I POKUŠAJ URUŠAVANJA SISTEMA": Kajtez osudio proteste opozicije - Jedva su čekali da izazovu haos

Novosti online

08. 05. 2023. u 18:19

ILIJA Kajtez, stručnjak za bezbednost sociolog, oglasio se povodom sramnih poteza opozicije koji u danima tuge i bola pozvaju ljude na proteste.

ЛЕШИНАРЕЊЕ И ПОКУШАЈ УРУШАВАЊА СИСТЕМА: Кајтез осудио протесте опозиције - Једва су чекали да изазову хаос

Printsrkin

- Poziv dela opozicije na okupljanje građana pod plaštom borbe protiv nasilja je ništa drugo, već lešinarenje i pokušaj urušavanja sistema, kako bi sa bednih 0.5 odsto podršku građana podigli na 0.7 odsto. Ali ni to se neće desiti, jer će od naroda dobiti samo prezir - kaže stručnjak za bezbednost sociolog Ilija Kajtez.

Prema njegovim rečima oni koji pozivaju na miting u danima kad su porodice ubijene dece slomljene nezamislivim bolom, kad cela Srbija tuguje, su lice neljudskosti, nehumanosti, nerazuma.

- To što nisu časili časa da pozovu građane na ulicu, kako bi zemlju uveli u haos, je dokaz da su instruisani spolja. Onaj ko želi da iskoristi te lidere opozicije vreba iza ćoška i njih ne zanima povod. Svaki trenutak je pravi, pa i nacionalna žalost, ako je tada vlast najranjivija - objašnjava sagovornik.

Ali, kako navodi Kajtez, predsednik Vučić čvrsto drži konce u rukama, i sa već donetim merama, a i sa onim što je očigledno spremio stabilizovaće situaciju, iz koje ćemo izaći čvršći i jači. 

Kajtez dodaje da je protiv okupljanja, jer je to u ovom trenutku besčasno, neljudski, antisrpski.

- A, nažalost znamo kako su se protesti opozicije završavali ranije pozivima na nasilje, tako će i sad biti - zaključuje Kajtez.

(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024