VESELINOVIĆ OTKRIO BRITANCIMA SVOJ RECEPT ZA BORBU PROTIV NASILJA: Ne trebaju nam policajci u školama, nego psiholozi

V.N.

07. 05. 2023. u 11:06

POPUT mnogih svetskih medija i britanski Bi-Bi-Si posvetio je veliku pažnju tragičnim događajima u Srbiji, naravno negujući i vrednosne i spoljnopolitičke nazore i agendu Ujedninjenog Kraljevstva.

ВЕСЕЛИНОВИЋ ОТКРИО БРИТАНЦИМА СВОЈ РЕЦЕПТ ЗА БОРБУ ПРОТИВ НАСИЉА: Не требају нам полицајци у школама, него психолози

Foto: Printskrin/Twitter

Tako su danas u opsežnoj političkoj reportaži iz svog ugla analizirali dva masakra koji su zgranuli ne samo Srbiju nego i čitavu Evropu. Osim priče sa Beograđanima, jedno od središnjih mesta u razradi bolne teme zauzela je i izjava ministra prosvete Branka Ružića, koji je za nezapamćenu tragediju, između ostalog , okrivio i "zapadne vrednosti" koje smo proteklih decenija uvozili.

Kao kontrapunkt ovoj stavu navedena je izjava Zvezdane Kovač, generalnog sekretara Evropskog pokreta, koja je ovaj stav ocenila kao "šokantan", uz ocenu da "oni koji iskreno žele članstvo Srbije u EU ne smeju da koriste takve reči".

Da bi budnost Londona i "briga za demokratiju", kada je reč o političkoj panorami ovog podneblja, ostala na najvišem nivou, reporter je za sagovornika izabrao i Dobricu Veselinivića, lidera pokreta Ne davimo Beograd i narodnog poslanika. Britanac je sutrašnjem protestu koji ispred Narodne skupštine organizuje opozicija, mada se zaklanjaju iza opšte stvari, dodao primese političkog stava i delovanja, a Veselinović je otkrio svoj recept kako bi trebalo rešiti bezbednost u školama posle traume koja je pogodila državu: 

- Nećemo još više policije u školama, potrebno nam je više psihologa i više edukacije i iskrenog razgovora.

Podsetimo, jedna od mera koju je na predlog predsednika Aleksandra Vučića usvojila vlada, jeste da se pošalje dodatnih 1.200 policajaca u svaku školu u državi koji bi čuvali decu sve vreme dok su ona na nastavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)